Krimovke po tretji zmagi same na vrhu

Rokometašice Krima Mercatorja so z zmago v tretjem kolu državnega prvenstva potrdile prevlado na domačih igriščih. Na gostovanju pri ajdovskem Mlinotestu so v drugem polčasu popolnoma prevladale in slavile zmago z rezultatom 33:18.

Zaradi težko pričakovanega sobotnega začetka Lige prvakinj, najmočnejšega evropskega tekmovanja, smo tekmo trenutno vodilnih ekip videli nekaj dni pred preostalimi tekmami.
Razen pri začetnih 0:1 in 1:2 so Krimovke vseskozi imele potek igre  popolnoma v svojih rokah. Največjo razliko so si priigrale v sredini drugega polčasa, s šestimi zaporednimi zadetki so domačim rokometašicam namreč ušle na štirinajst zadetkov razlike (28:14).

Zaradi neposrečenega udarca med reprezentančno preizkušnjo proti Srbiji je Tamara Mavsar zaigrala s posebno zaščitno masko, ki pa je očitno ne ovira preveč, s šestimi zadetki je postala najboljša strelka tekme. S štirimi so se izkazale še Polona Barič, Tjaša StankoOlga Perederiy in Sara Ristovska.

3. KOLO DRŽAVNEGA PRVENSTVA
torek, 2. oktober, ob 20.00
ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA : RK KRIM MERCATOR 18:33 (10:14)
Mlinotest Ajdovščina:
Bratina, Grmek, Krapež, Rudman 2, Berzelak 2, Svetik 2, Jurič 3, Klemenčič, Fegic 2, Čajko, Simić, Ferfolja 3, Brecelj, Bytqi 1, Zelnik 1, Mihelj 2.
Krim Mercator:
Mavsar 6, Krsnik, Vojnovič, Barič 4, Beganović 1, Stanko 4, Marinček Ribežl, Zulič 2, Ljepoja, Tsakalou 3, Vučko 3, Žabjek 1, Amon 1, Perederiy 4, Ristovska 4.

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja:
“Z dvema novima točkama smo lahko zadovoljni, ne pa toliko z igro. V drugem polčasu smo odigrali pametneje in hitreje, z nekaj lahkimi zadetki pa hitro ustvarili razliko. Sedaj se moramo vrniti na treninge in se kar najbolje pripraviti na Györ.”