Krimovke z zmago končale zadnjo domačo tekmo 2022

Rokometašice Krima Mercatorja so v Stožicah odigrale zadnjo domačo tekmo v letu 2022. Pomerile so se proti Izoli, ki je v dosedanjem delu zbrala tri točke in išče pot iz dna domače lestvice. Pričakovano so tigrice tudi na sedmi tekmi sezone prišle do zmage in s tem podaljšale niz neporaženosti (33:19). Zadnja tekma sezone bo na sporedu v petek, ob 19.00, ljubljanska zasedba bo gostovala pri Mlinotestu Ajdovščini.
Krim Mercator - Trgo ABC Izola 33:19 (16:10)
sreda, 21. december, ob 18.00, Center Stožice, 50 gledalcev
Sodnika: Robin Markun, Robert Mavec; Delegat: Boris Sintič
Krim Mercator: Radosavljević 5, Jurič, Stanko 2, Abina 2, Žabjek 1, Dmitrieva 1, Cerovak 1, Klemenčič 7, Miklič, Ljepoja 1, Varagić 2, Ngombele 8, Risović, Rosiak 3.
Izola: Krese 2, Vujmilović 2, Naidarević 1, Šurla Toth, Berzelak 3, Treven 4, Benigar, Bažec, Marinšek, Arnautović 1, Stojičić, Dodič 6.
7-metrovke: Krim Mercator 3 (2), Izola 2 (2)
Izključitve: Krim Mercator 6 minut, Izola 6 minut

Zadnjo domačo tekmo je z uvodnim zadetkom v drugi minuti otvorila Tjaša Stanko. Prav ona je v peti minuti dosegla še drugi zaporedni zadetek za 2:0, po katerem je obema ekipama v napadu vendarle steklo nekoliko bolj tekoče.

Do 20. minute smo spremljali precej izenačeno srečanje, tigrice so sicer vso tekmo držale prednost, a po prvi tretjini igre je bila ta minimalna – 9:8. Sledil je nalet domače zasedbe, ki je do konca polčasa vse postavila na pravo mesto in povedla s 16:10.

Tudi v drugem polčasu so škarje in platno držale rokometašice Krima Mercatorja. Po poškodbi se je na parket vrnila Betchaidelle Ngombele in zablestela. Vseh osem zadetkov je dosegla v drugem polčasu in v tem delu igre svoji ekipi priigrala skoraj polovico vseh zadetkov. 

Prav kongovska rokometašice je na koncu dvoboja postala najboljša strelka tekme. Sledila ji je Valentina Klemenčič, ki je dosegla sedem zadetkov.

Dragan Adžić, trener RK Krim Mercator: “Proti Izoli smo v tej sezoni že igrali in jih poznamo. Odnos v prvem polčasu ni bil najboljši, pešala je realizacija. Napredek v igri Izoli je zelo opazen, Hren dobro dela in nekaj mladih rokometašic in vratarka so bile na višjem nivoju, kot v preteklosti, kar je zagotovo dobro za slovenski rokomet. Mi smo odigrali na nivoju, ki je bil na koncu dovolj, da vpišemo še eno zmago v slovenski ligi.”