Krimovke v Ligi prvakinj tudi prihodnjo sezono

Evropska rokometna organizacija (EHF) je objavila seznam 16 klubov, ki bodo v sezoni 2021/22 tekmovali v Delo EHF Ligi prvakinj. Med njimi je tudi RK Krim Mercator, za katerega bo to že 27. zaporedna sezona med evropsko elito. Ljubljančanke bodo letos kot kaže edini slovenski predstavnik v Evropi.

Klubi, ki se bodo prihajajoči sezoni borili za evropski naslov so: hrvaška Podravka, danski Odense, francoski Brest, nemška Borusija, madžarski FTC in Gyori, črnogorska Budućnost, branilci naslova iz Norveške, romunska Bukarešta in ruski CSKA. Dodatno so si mesto v Evropi prislužili še danski Esbjerg, francoski Metz, ruski Rostov-Don, švedski Savehof, turški Kastamonu ter ljubljanski Krim Mercator.

Tekmovanje ima enak format, kot pretekla leta. Prvi del bo potekal v dveh skupinah s po osmimi klubi, žreb bo potekal v petek, 2. julija. Ogledati si ga bo mogoče preko spletnih kanalov EHF.

Deja Ivanović, športna direktorica RK Krim Mercator: »Ponosni smo, da smo že toliko zaporednih sezon stalnica v Evropi. Konkurenca med najboljšimi je vsako leto močnejša, zato je biti del nje posebna čast in obenem pohvala za strokovno vodstvo, ki dela dobro. Skladno z vizijo kluba in ekipo, ki smo jo sestavili za prihajajočo sezono, si v duhu praznovanja 20. obletnice prvega naslova evropskih prvakinj želimo, da bi se tja znova vrnili. Priložnost se ponuja že to sezono.«