Krimovke slovensko olimpijsko baklo ponesle po Ljubljani

Za deveterico rokometašic Krima Mercatorja (in kmalu tudi slovenskih olimpijk) je pestro ponedeljkovo popoldne.

Pred ljubljansko Mestno hišo so se Barbara Lazović, Tamara Mavsar, Alja Varagić, Valentina Klemenčič, Maja Vojnovič, Ema Abina, Tjaša Stanko, Nina Spreitzer in Manca Jurič pridružile širjenju olimpijskega vzdušja in ponesle slovensko baklo po ulicah naše prekrasne prestolnice.

Slovenska bakla, ki bo v svojem 3-mesečnem popotovanju po Sloveniji širila vrednote olimpizma, povezovala ljudi iz vseh koncev države in navduševali vse udeležence, se je v ponedeljek, 6. maja 2024, najprej ustavila v Logu-Dragomer, kasneje v Horjulu, nazadnje pa še v slovenski prestolnici, kjer so jo lahko občudovali Ljubljančani in Ljubljančanke.

Pred Mestno hišo, kjer je bilo središče vsega dogajanja, jo je visoko v zrak dvignil Rajmond Debevec in kasneje skupaj s Krimovkami krenil po ulicah Ljubljane. Na Ribji brvi jo je trikratni dobitnik olimpijske kolajne predal Barbari Lazović. Sledil je lahkoten tek do Prešernovega trga, kjer jo je iz rok kapetanke sprejel nekdanji alpski smučar Rok Perko. To je bil prvi krog poti slovenske bakle v naši prestolnici. Sledilo jih je še nekaj, skozi katere so si ta simbol olimpizma predajali še drugi predstavniki ljubljanskih športnih kolektivov.

Izjemna akcija, ki je luč sveta sicer ugledala pred olimpijskimi igrami v Tokiu, je v središču prestolnice zagotovo dosegla svoj cilj. Naše Krimovke in hkrati slovenske reprezentantke, pa so z njo lahko okusile tudi del olimpijskega duha, del katerega bodo letos poleti.

Fotogalerija


FOTO: Uroš Pihner / RK Krim Mercator