Krimovke sedme v skupini, v osmini finala proti CSKA-ju

Zadnjo tekmo prvega dela Delo EHF Lige prvakinj so rokometašice Krima Mercatorja znova odigrale v Tivoliju, tokrat proti norveškemu Vipers Kristiansandu, ki je bil v Ljubljani zavoljo epidemioloških razmer v njihovi domovini formalno v vlogi gostitelja. Vipers je v zadnji tekmi rednega dela Lige prvakinj, katere rezultat ni mogel spremeniti Krimovega izhodišča na lestvici, zmagal s 37:30. V modrem dresu je bila daleč najbolj razpoležena organizatorka igre Matea Pletikosić, ki je zbrala kar 11 zadetkov. Elitno klubsko tekmovanje na stari celini se nadaljuje prvi konec tedna v marcu, ko se bodo krimovke v osmini finala najprej doma in potem v gosteh pomerile z rokometašicami moskovskega CSKA-ja. 
Vipers Kristiansand : Krim Mercator 37:30 (16:15)
sobota, 13. februar, ob 18.00, Hala Tivoli – brez gledalcev
Sodnici: Tatjana Praštalo, Vesna Balvan (Bosna in Hercegovina); Delegatka: Anja Frešer (Slovenija)
Vipers: Lunde 2 obrambi, Eriksson 15 obramb; Arntzen, Refsnes 5, Larsen Aune 2, Dahlum 7, Mork, Jonassen 2, Sulland 1, Andenaes 2, Dahl 11, Tomac 2, Yttereng 2, Reistad, Andersen 1, Knedlikova 2.
Krim Mercator: Gjerek, Risović 13 obramb; da Silva Vieira 3, Jurič, Sercien Ugolin 4, Abina, Pletikosić 11 (6), van Kreij 2, Cerovak 1, Klemenčič 2, Konatar, Ljepoja 4, Dobrić, Gomilar Zickero 1, Svetik 2.
7-metrovke: Vipers 0 (0), Krim Mercator 7 (6)
Izključitve: Vipers 4 minute, Krim Mercator 4 minute

Krimovke so odlično začele drugo zaporedno tekmo Lige prvakinj v Tivoliju. Maja Svetik, Pletikosićeva in Harma van Kreij so prve premagale vratarko Erikssonovo in modrim prinesle štiri točke prednosti (4:0). Po golu Nataše Ljepoja iz težkega položaja so se razigrale tudi tekmice in z delnim izidom 5:1 prišle do izenačenja (7:7).

Norvežanke so se ogrele in v nadaljevanju prešle v vodstvo. A v prvem polčasu nikdar za več kot tri zadetke prednosti (8:11 – 20. minuta). Ljepoja je tedaj prekinila post Krimovk in Ljubljančanke so z delnim izidom 3:0 izenačile. Do polčasa je vratarka Ljubljančank Jovana Risović zbrala še nekaj pomembnih obramb. Ena najboljših mladih igralk pretekle sezone, Laura Cerovak, je dosegla prvi gol sezone za prednost 13:12. Ob polčasu so bile tekmice nazadnje vendarle kanček boljše –  po 30 minutah igre so vodile s 16:15. 

V drugem polčasu so izbranke domačega trenerja Uroša Bregarja tekmicam ves čas gledale v hrbet. Dva hitra zadetka Norvežank sta pomenila zaostanek s 15:18, kmalu pa je bilo jasno, da bodo rokometašice Vipersa ušle predaleč, da bi jih slovenske prvakinje še lahko ujele. Pri 20:23 v 37. minuti je še bilo nekaj upanja, na polovici drugega polčasa pa so krimovke zaostajale s 23:30 in 24:31 in tako dvoma o zmagovalkah ni bilo več. 

Rokometašice Krima Mercatorja so v skupini A z dvema zmagama in tremi remiji zasedle 7. mesto, kar pomeni, da se bodo po naknadno spremenjenem sistemu tekmovanja v osmini finala predvidoma 6. in 13. marca najprej doma in potem še v gosteh pomerile z ekipo moskovskega CSKA-ja, ki je v skupini B osvojila drugo mesto, in to ob 11 zmagah, remiju in dveh porazih.

Razpored tekem Krima Mercatorja najdeš TUKAJ, lestvice vseh tekmovanj pa TUKAJ.

Uroš Bregar, trener RK Krim Mercator“Začeli smo zelo dobro, realizirali kar smo se dogovorili v slačilnici, tudi napadalno smo bili uspešni. V nadaljevanju nismo mogli sestaviti obrambe. Norvežanke so bile razpoložene s krilnih položajev, kar nismo uspeli zaustaviti. Žal tudi priključka v drugem delu nismo našli. Razočaran sem nad našo igro v obrambi. V nadaljevanju nas čaka CSKA, ki nam bolj leži, a bi bil vsak tekmec težak, saj odločata le dve tekmi.”

Matea Pletikosić, rokometašica RK Krim Mercator: “Za nas je vsaka tekma pomembna. Začele smo dobro, povedle za štiri gole, nato prejele nekaj lahkih zadetkov in se slabo vračale v obrambi. Po prvem polčasu je bilo vse odprto, v drugem smo popustile. Predvsem je manjkala čvrsta obramba. Iz te tekme se moramo čimveč naučiti za nadaljevanje tekmovanja.”