Krimovke so odprle enega zadnjih treningov

Kvalifikacijski turnir Lige prvakinj se za Krimovke nezadržno približuje, tokrat so za novinarje odprle tudi del treninga. Krimovke bodo ta konec tedna lovile že 22. zaporedno uvrstitev v Ligo prvakinj. Dvakratne evropske prvakinje so tudi edine, ki so v najmočnejši evropski ligi odigrale več kot 200 srečanj.

Na enem zadnjih treningov so trenirale vse članice prve ekipe, pridružile pa so se jim tudi nekatere rokometašice iz mlajše članske postave. Kvalifikacijski turnir bodo v soboto, 10. septembra odprle s tekmo proti slovaški Iuventi Michalovce, ki se bo začela ob 16.00. Potnika v skupinski del Lige prvakinj bo dala finalna tekma turnirja, ki se bo v nedeljo začela ob 17.30.

Sergeja Stefanišin, vratarka RK Krim Mercator: »Sedaj samo še čakamo, da se v soboto začne. Pripravljene smo, vse bomo dale od sebe vse kar imamo. Imamo veliko željo in motivacijo, da se uvrstimo naprej. Priprave potekajo kot pred vsakimi tekmami, priprava, počitek, analiza nasprotnikov. Vse za to, da nam bo v soboto in nedeljo lažje. Nekoliko drugače bo, ker se odpravljamo v karanteno. Sama imam pred tekmami rada mir, da se lahko mirno pripravim na nasprotnice.«

Sobota, 10. septembra:
ob 16.00: RK Krim Mercator – Iuventa Michalovce
ob 18.30: MKS Selgros Lublin – Indeco Conversano

Nedelja, 11. septembra:
ob 14.00: tekma za 3. mesto
ob 17.00: finale