V Pokalu Slovenije znova proti Zagorju

Na sedežu Rokometne zveze Slovenije je potekal žreb osmine finala Pokala Slovenije za ženske, v katerem bo sodelovalo 16 ekip. Pokalni naslov branijo Krimovke, ki so na zaključnem turnirju minule sezone slavile zmago proti Krki, nato pa še proti Ajdovščini. Že na samem začetku žreba sta iz bobna prva prišla Zagorje in Krim, ki bosta ponovila superpokalno tekmo, ki so jo Krimovke dobile z rezulatom 27:20.

Žogico z imenom Zagorja je izžrebala članica IO Krimovk Deja Doler Ivanovič, ponovitev superpokalne tekme pa je zapečatil trener Krke Salvador Kranjčič, sicer tudi pomočnik selektorja in trenerja Krimovk Uroša Bregarja. Za prvi pokalni izziv je rezervirana zadnja septembrska sreda, ali bo nova tekma med Zagorjem in Krimom, ki bo na domačem terenu tekmic, res 28. septembra, pa bomo sporočili v kratkem.

 

Krimovke bodo še pred začetkom državnega prvenstva in Pokala Slovenije vse misli preusmerile na kvalifikacijski turnir za Ligo prvakinj. Prva tekma bo v soboto, ob 16.00 proti slovaški Iuventi Michalovce. Potnika v redni del Lige prvakinj bomo dobili na nedeljski finalni tekmi, ki se bo začela ob 17.00.

Pari osmine finala Pokala Slovenije:
RK Zagorje – RK Krim Mercator
RK Ljubljana – Ž.U.R.D. Koper

ŽRD Litija- ŽRK Celje Celjske mesnine
ŽRK Aklimat Ptuj – ŽRK DP-Logik Branik
ŠD Jadran Bluemarine Hrpelje-Kozina – ŽRK Tržič
RK Naklo Peko Tržič – ŽRK Izola
ŽRK Krka – RK Zelene doline Žalec
ŽRK Mlinotest Ajdovščina – ŽRK Velenje