Krimovke iz Francije brez točk

Rokometašice Krima Mercatorja po težkem obdobju zaradi predpisane karantene na drugem gostovanju v Delo EHF Ligi prvakinj niso osvojile točk. Tekmice iz Francije so bile doma v 4. krogu elitnega evropskega tekmovanja boljše s 33:27(19:11). Pri Metzu je bila z osmimi goli najbolj učinkovita Slovenka Tjaša Stanko, za Tigrice sta jih po šest dosegli Matea Pletikosić in Oceane Sercien Ugolin.
Metz (FRA) : Krim Mercator 33:27 (19:11)
sobota, 10. oktober, ob 16.00, Metz (Francija) – 2648 gledalcev
Sodnici: Ioanna Christidi, Ioanna Papamattheou (obe Grčija); Delegat: Michel Caillet (Francija)
Metz: Kapitanović (1 obramba), Sako (12 obramb); Jacques 2, Gautschi, Mičijević 3, N'gouan 3, Nocandy 2, Bont 1, Stanko 8 (4), Kanor O. 4, Burgaard 3, Kanor L. 1, Bouktit, Copy 3, le Blevec 1 (1), Perederiy 2.
Krim Mercator: Vojnovič (1 obramba), Risović (7 obramb), da Silva Vieira, Jurič, Sercien Ugolin 6, Abina, Žabjek 2, Pletikosić 6 (4), van Kreij 2, Klemenčič 3, Konatar 2, Ljepoja 1, Kojić 2, Vučko 2 (1), Gomilar Zickero 1, Svetik.
7-metrovke: Metz 5 (5); Krim Mercator 7 (5)
Izključitve: Metz 8 minut, Krim Mercator 6 minut

Tekmo so z golom Ane Kojić otvorile gostje, a so tekmice ves čas narekovale ritem igre. Izbranke trenerja Uroša Bregarja niso našle rešitve za razpoloženo Tjašo Stanko, po nekaj črnih minutah, ki so jih domače rokometašice izkoristile za povečanje prednosti, se jim do polčasa niso zmogle približati. Gol Valentine Klemenčič, 11. po vrsti za slovenske prvakinje, je bil premalo za boljši izkupiček pred nadaljevanjem.

V drugem polčasu so Tigrice popravile odstotek metov, v uvodnih minutah nadaljevanja se je razigrala Pletikosićeva. Žal so bile razpoložene tudi tekmice, ki so si priigrale tudi najvišje vodstvo na tekmi (31:21), a so polčas vseeno dobile Slovenke (16:14). To ni bilo dovolj, da bi se veselile prve zmage na evropskih preizkušnjah. Tekma se je končala z izidom 33:27. Krimovke bodo premierno zmago v sezoni 2020/21 lovile v soboto, ko v goste prihaja zadnjeuvrščena ekipa skupine A, nemški Bietigheim.

Spored vseh tekem rokometašic Krima Mercatorja najdeš TUKAJ, lestvice pa TUKAJ.

Uroš Bregar, trener RK Krim Mercator“Začeli smo s slabo izvedenim strelom iz sedmih metrov. Rešitev, do katerih smo prišli med dvobojem, nazadnje nismo realizirali. V obrambi tokrat nismo imeli razpoložene vratarke Jovane Risović, ki je bila na uvodnih tekmah ena naših ključnih posameznic. Težavo smo imeli z njihovo zunanjo linijo, ki je nismo mogli zaustaviti. Edina pozitivna stvar, ki bi jo izpostavil, je dejstvo, da smo se borili do konca.”

Matea Pletikosić, rokometašica RK Krim Mercator“Začele smo slabo. Tekma je bila težka, saj v obrambi nismo bile tako suverene, kot znamo biti. Prejele smo tudi nekaj lahkih golov in to se je preneslo tudi v napad. Dala sem vse od sebe, a se je poznalo, da nam manjka deset dni, ki smo jih preživele v karanteni. Na naslednji domači tekmi bomo morale biti bolj borbene v obrambi in to prenesti tudi v napad. Bolj natančne moramo biti tudi pri metih iz igre.”

Vipers premagal Bukarešto, jutri še dve tekmi skupine A

Po nepopolnem tretjem krogu, ko je bila odigrana le ena tekma se skupinski del Delo EHF Lige prvakinj znova nadaljuje brez odpovedi. Norveški Vipers je izkoristil prednost domačega igrišča in po zmagi proti Bukarešti (30:25) ostaja edina ekipa s polnim izkupičkom.

Nedeljski spored bo postregel s tekmo Esbjerga proti FTC-ju in za Tigrice še bolj pomembno – Bietigheim bo na domačem parketu izval ruski Rostov-Don. Obe tekmi se bosta začeli ob 14.00.