Krimovke edine predstavnice Slovenije v Ligi prvakinj

Drugi konec tedna v septembru rokometašice Krima začenjajo tekmovalno sezono 2021/22. Prve tekmice 27. zaporedne sezone v DELO EHF Ligi prvakinj bodo rokometašice švedskega Savenhofa. Do sredine februarja čaka trenerja Uroša Bregarja in njegovo ekipo 14 evropskih spektaklov, ki jih boste lahko v neposrednem prenosu spremljali na Arena Sport.

Ekipa še močnejša kot doslej

Ogrodju ekipe s pretekle sezone so se v tej priključile Andrea Lekić, Dragana Cvijić, Paula Posavec, Alja Varagić, Allison Pineau, Sanja Radosavljević, Katarina Krpež Šlezak, Tjaša Stanko, Barbara Elisabeth Arenhart, Zala Miklič in Neja Polak. Kapetanski trak ostaja v rokah Nine Žabjek, ki zaradi rehabilitacije še ni nared za igro. “Rehabilitacija poteka dobro, z nestrpnostjo že čakam, da bom lahko začela igrati. Kemija v ekipi je odlična, mešanica mladosti in izkušenj zaenkrat učinkuje. Pravo energijo bo potrebno pokazati na igrišču.”

S pogledom na spisek igralk je zadovoljno tudi vodstvo kluba. »Dejstvo je, da smo skrbno sestavljali ekipni mozaik. Po obdobju rehabilitacije in stabilizacije smo prišli do točke, ko smo začeli pogledovati v ambiciozno prihodnost kluba. Verjamem, da bomo vsaj enakovredni, če ne celo favoriti na marskateri tekmi,« je pred pričetkom tekmovanja optimistična športna direktorica, Deja Ivanović.

“Želeli smo kombinacijo mladih, drznih in izkušenih rokometašic, ki poznajo pot in so že bile na vrhu. Pri sestavi ekipe smo bili pozorni na igralske sposobnosti, še bolj pomembne so bile osebnostne lastnosti igralk. Kemija je namreč tista, ki ima pomembno vlogo v vrhunskih ekipah,” pojasnjuje Ivanovićeva.

Poklon zlatima olimpijkama

Ni pa ekipa edina, ki je dobila okrepitve. Razširjen je tudi strokovni štab. V fizioterapevtski službi se je Aldinu Muharemoviću pridružil Miha Krevs, na voljo sta tudi zdravnik dr. Klemen Stražar ter psihologinja dr. Tanja Kajtna. “V to sezono prihajam z velikim optimizmom, z željo po visokem rezultatu. Odmor med sezonama sem izkoristil za polnjenje baterij. Do zbora, ki je bil 12. julija, smo se vsi dodobra spočili in vrnili lačni novih izzivovMalo manj le zlati olimpijki, ki sta imeli kratko poletje,« je zbrane pozdravil trener Bregar. Klub se jima je (Pineaujevi in Sercien Ugolinovi) poklonil z zlatima dresoma ter šopkom zlatega cvetja. »Za nami so že priprave v Kranjski Gori, kjer so bili pogoji izjemno dobri. Priprave potekajo po načrtu, čakata nas še dve poti, turnir štirih ekip v Koprivnici in pot na Madžarsko.« Sezona se začne na Švedskem. »Rad bi se zahvalil vodstvu, ki je sestavilo zelo konkurenčno ekipo. Začenjamo z optimizmom in željo po visokem rezultatu.«

In kako upravičiti visoke apetite? “Ključna bo obramba, zato smo tudi izbrali igralke, ki so v tem element vrhunske. Pomemben bo tudi učinkovit protinapad in lahki zadetki. To je ključ do zmage.”

V cilje kluba verjamejo tudi sponzorji. Generalni sponzor Mercator je podaljšal sodelovanje s klubom za dve sezoni, novinec med sponzorji je Nutrispoint. “Iskreno se jim zahvaljujemo za zaupanje,” je sklenila Ivanovićeva.