Krimovkam žreb za novo evropsko sezono dodelil skupino B

Rokometašice Krima Mercatorja so dobile svoje tekmice za skupinski del EHF Lige prvakinj 2023/24. Tigrice bodo pot v svoji 29. zaporedni sezoni med evropsko rokometno smetano začele v skupini B. Prvi preizkus jih čaka 9. ali 10. septembra.

Ples kroglic je Krimovkam v novi sezoni dodelil igranje v skupini B z danskim Esbjergom, francoskim Metzom, norveškim Vipersom (aktualnim evropskim prvakom), romunskim Rapidom, madžarskim FTC-jem, poljskim Lubinom in danskim Ikastom. Najboljše rokometašice bodo novo evropsko sezono odprle s tekmami prvega kroga, ki bodo na sporedu 9. in 10. septembra.

Razpored tekem EHF Lige prvakinj v sezoni 2023/24 si lahko ogledate TUKAJ.

»Dobili smo tekmice za novo sezono EHF Lige prvakinj in zdi se mi, da bo ta še zahtevnejša, kot je bila pretekla, saj bosta del nje še tretja ekipa danskega in madžarskega državnega prvenstva. V skupini imamo tri ekipe, ki so igrale na zaključnem turnirju najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja. Poznamo jih, kar verjamem, da nam bo pomagalo. Imamo jasen cilj in prepričan sem, da bomo konkurenčni,« je svoje misli po žrebu strnil glavni strateg Krimove družine Dragan Adžić.

V drugi skupini bodo tekmovali še romunska CSM Bucuresti, madžarski Györ, švedski Sävehof, francoski Brest, danski Odense, črnogorska Budućnost, nemški Bietigheim in madžarski Schaeffler.

»Imamo jasen cilj in prepričan sem, da bomo konkurenčni.« Dragan Adžić, trener

Tekmovalni sistem EHF Lige prvakinj v novi sezoni ostaja nespremenjen. V skupinskem delu tekmovanja bo v skupinah A in B nastopalo po osem ekip. Prvo- in drugouvrščena kluba si bosta neposredno zagotovila mesto v četrtfinalu, ekipe od tretjega do šestega mesta pa v osmini finala. Sledile bodo tekme na izločanje, najboljša četverica pa se bo prebila na zaključni turnir, ki bo znova potekal v Budimpešti.