Krimovkam zmagovit uvod v državno prvenstvo

S srečanjem proti Ajdovkam, ki je že tradicionalno potekal pred lepo obiskanimi tribunami, so Krimovke začele z nastopi v državnem prvenstvu. Prvo tekmo bi sicer morale odigrati že nekaj dni prej, a se je, zaradi kadrovskih težav Velenjčank, tekma uvodnega kroga prestavila na četrtek, 29. septembra.

Krimovke so se na gostovanju predstavile z modrimi dresi in po dveh zaporednih in hitrih zadetkih Mirjete Bajramoske, kmalu pokazale, da jih zanimata le dve točki. Z pametno igro v napadu in obrambi je prednost naraščala zelo hitro. Sedem Krimovk se je že vpisalo med strelke, ko je semafor v 17. minuti kazal najvišjo razliko prvega polčasa, 5:11. Odlično pripravljenost je v 20. minuti potrdila tudi Miša Marinček, ki je izkoristila prazna domača vrata in zadela prek celotnega igrišča. Prvi polčas se je končal z rezultatom 9:14 v korist Krimovk.

V uvodnih minutah prvega polčasa so nekaj zadetkov več dosegle domačinke, ki so se približale na vsega dva zadetka zaostanka (16:18), a Krimovke so s pametno igro vse že kmalu znova postavile na svoje mesto. V zadnjih minutah tekme sta obe ekipi na igrišče poslali še nekatere rokometašice, ki niso dobile veliko minutaže, Krimovke so kronale premoč in z zadetkom Alje Koren zaključile tekmo z zmago pri rezultatu 23:32.

ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA – RK KRIM MERCATOR 23:32 (9:14)
ŠD Police, 120. Sodnika: Košir, Sintič

ŽRK Mlinotest Ajdovščina: Bratina, Čermelj, Krapež, Rudman 1, Svetik 4, Zulič 7, Fegic, Čajko 2, Srečkovič, Ferfolja, Bytyqi 3, Udovič 1, Vidmar, Groff 1, Pejović 4.
RK Krim Mercator: Georgijev 4, Jurič, Benko 4, Milanović Litre 2, Jeriček 2, Hrnčič, Stefanišin, Bajramoska 2, Marinček 1, Omoregie 6, Koren 3, Pandžič, Barič 6, Kamdop 1, Amon 1, Zrimšek.

Sedemmetrovke: Ajdovščina 3 (2), Krim 10 (9)
Izključitve: Ajdovščina 8 minut, Krim 6 minut

Krimovke v nadaljevanju čakajo kar tri tekme v treh dneh. Sreda, 28. september, bo namenjena pokalnemu gostovanju v Zagorju. Dan kasneje bodo v Stožicah gostovale Velenjčanke, manj kot 24 ur kasneje pa se bo začel še derbi med našima članskima ekipama Krimom in Ljubljano.