Krimovke čaka še druga tekma proti Zagorju

Sezona se še ni dobro začela, že je pred nami nova tekma med Krim Mercatorjem in Zagorjem. Ekipi sta na superpokalu že pomerili pod portoroškim nebom, le dober mesec kasneje pa se bosta udarili še za napredovanje v pokalnem tekmovanju.

Ne bo prvič, da se bosta ekipi pomerili že v tako zgodnji fazi tekmovanja, Krimovke so tokratne domačinke v osmini finala izločile v sezoni 2014/15. V minuli sezoni je Zagorje v polfinalu izgubilo proti Ajdovščini in tako smo prvič po letu 2009 ostali brez pokalnega dvoboja med trenutno najmočnejšima slovenskima ekipama.

Zadnja superpokalna tekma se je končala z rezultatom 27:20 v korist ljubljanskih rokometašic, ki so skozi celoten dvoboj imele vse niti v svojih rokah. Tekma je Krimovkam pomenila tudi dobro pripravo na kvalifikacije za Ligo prvakinj, ki so jih suvereno opravile in se 22. zapored uvrstile v skupinski del Lige prvakinj.

Pokalno srečanje se bo v zagorski dvorani začelo v sredo, 28. septembra ob 19.15. Na delu bo tudi mlajša ekipa Krima, ki bo v Stožicah gostila Koprčanke (18.30).