Krimovka evropska podprvakinja

Na Danskem se je s tekmo med Francijo in Norveško končalo žensko evropsko prvenstvo. Na njem so se borile tudi Slovenke, krimovke pa imele kar 12 predstavnic. Najdlje je v nordijski državi vztrajala Oceane Sercien Ugolin z izbrano vrsto Francije, ki je na osmih tekmah dosegla 15 golov.

Poleg Sercien Ugolinove, ki se je pomerila v včerajšnjem finalu proti Norvežankam in tudi zadela, je šest tekem v dresu Črne Gore odigrala Matea Pletikosić in dosegla dva gola. Končno šesto mesto so si priigrale Nizozemke, za katere je dva nastopa in gol vknjižila Harma van Kreij. Jovana Risović je bila najbolj razpoložena ravno proti tekmicam iz dežele mlinov na veter, kjer je zbrala kar 11 obramb (38 %).

V slovenski izbrani vrsti je blestela kapetanka tigric Nina Žabjek s 14 goli na treh tekmah, Nataša Ljepoja jih je dosegla polovico manj, 6 jih je v statistiko vpisala Maja Svetik, tri Valentina Klemenčič ter enega Tija Gomilar Zickero. Izkušnje na severu Evrope so nabirale Maja Vojnović proti Dankam in Francozinjam, ekipo sta s klopi bodrile Ema Abina ter Hana Vučko.

 

Foto: Anže Malovrh /kolektifimages