#KrimovaDruzina z največ svojimi predstavnicami na novembrskem EP

Evropsko rokometno prvenstvo za ženske 2022 v Ljubljani ne bo pozabljeno kar tako. Poleg tega, da je slovenska prestolnica prvič v zgodovini gostila tako veliko žensko športno tekmovanje, pa se s posebnim priznanjem lahko pohvali tudi ljubljanski rokometni kolektiv, ki domuje v Areni Stožice. Krimova družina je imela namreč na prvenstvu stare celine največ svojih predstavnic med vsemi evropskimi klubi.
Med 4. in 20. novembrom so na Women’s EHF Euro 2022 barve 16 udeleženih reprezentanc branile 304 rokometašice, ki v klubskih dresih sicer nastopajo v 17 različnih državnih ligah po Evropi. Največ si jih kruh služi v Romuniji, kar 49, od tega pa jih 22 igra v EHF Ligi prvakinj (enajst za CSM Bucuresti in enajst za CS Rapid Bucuresti). A enajst rokometašic ni največ, kar jih je katerikoli klub najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja poslal na prvenstvo stare celine. Krim Mercator je imel tam še več svojih predstavnic! Osem v slovenski izbrani vrsti, dve v srbski ter po eno v črnogorski in poljski. Skupaj kar 12.
Deja Ivanović, športna direktorica RK Krim Mercator: »V klubu stremimo k temu, da z našimi igralkami tvorimo ogrodje slovenske ženske rokometne izbrane vrste, poleg tega pa nam je vselej v zadovoljstvo, ko vpoklic v državno reprezentanco dobijo tudi naše tuje rokometašice. Da je na minulem evropskem prvenstvu nastopilo dvanajst Krimovk je za nas izjemno. Klubu s sicer dolgo in bogato evropsko zgodovino se je danes težko kosati z evropskimi rokometnimi velesilami, a številke potrjujejo, da pot, po kateri stopamo, vodi v pravo smer. In prav na to smo v Krimovi družini zelo ponosni!«
 

Za primerjavo…

V močni danski ženski rokometni ligi nastopa 39 igralk z minulega evropskega prvenstva, v francoski 38, v nemški 34. Na Norveške, od koder prihajajo aktualne dvakratne evropske klubske prvakinje, jih igra (le) 13.