Dvoboj proti Mlinotestu Ajdovščini že v soboto

Žreb polfinalnih parov je za sobotni polfinale Pokala Slovenije pripravil napeto rokometno dogajanje. Vodilni moštvi državnega prvenstva se bosta pomerili že v večernem sobotnem polfinalu (19.30), še prej bosta parket ajdovske dvorane ogreli ekipi Zvezde Logatca in Izole. Finale bo na sporedu v nedeljo ob 17.30.

Po reprezentančnem uspehu in uvrstitvi slovenske reprezentance na svetovno rokometno prvenstvo je pred rokometašicami nov pomemben športni dogodek. Na zaključnem turnirju Pokala Slovenije bodo poleg Krima Mercatorja nastopili še domači Mlinotest Ajdovščina, Trgo ABC Izola in Zvezda Logatec. Žreb, ki je potekal na Predmeji ob Ajdovščini, je poskrbel za sobotni dvoboj vodilnih.

Krimovke so se na zaključni turnir uvrstile po zmagah proti Litiji. Tudi v četrtfinalu so tigrice nadigrale svoje tekmice, v domačih Stožicah so zmago slavile proti celjski ekipi Z’dežele (33:23). Ljubljančanke tako v domačem prvenstvu kot v pokalnem tekmovanju v tej sezoni naskakujejo svojo 28. lovoriko.

Dragan Adžić, trener RK Krim Mercator: “Zelo mi je všeč, da sta na zaključnem turnirju ekipi Zvezde Logatca in Trga ABC Izole, ki sta bili uspešni z mladimi igralkami, kar je pomembno za razvoj slovnskega rokometa. Pomembno je tudi, da raste Mlinotest Ajdovščina. Odkar sem selektor slovenske reprezentance, še bolj pozorno spremljam njihov vzpon, ki je pozitiven tako za Krim Mercator kot tudi za izbrano vrsto. Final4 bo zagotovo zanimiv in zahteven tudi za nas.”

Barbara Lazović, kapetanka RK Krim Mercator: “Lepo je, da še obstajajo klubi, kot sta Mlinotest Ajdovščina in Z’dežele, ki vlagajo v slovenski ženski rokomet. To je pozitivno za našo reprezentanco in skupaj bomo le še močnejši. Pričakujem lep rokometni vikend z dobro atmosfero in tudi dobro organizacijo”