Do zmage tudi na gostovanju v Izoli

Rokometašice Krima Mercatorja so odigrale še tretjo zaporedno tekmo. Po včerajšnji domači zmagi proti Velenju, so tokrat status prve slovenske ekipe upravičile tudi proti Izoli. Tekma se je končala z rezultatom 33:14, v korist ljubljanske zasedbe. Tigrice v soboto čaka nov zahteven evropski preizkus, v Stožice prihaja francoski Metz (18.00).
ŽRK Trgo ABC Izola : Krim Mercator 14:33 (9:13)
torek, 12. januar, ob 18.00, dvorana Kraška – brez gledalcev
Sodnika: Jure Jazbec, Nejc Halzer - Delegat: Franc Starc
Trgo ABC Izola: Strajnar 5 obramb, Cepič 1 obramba; Krese 3, Mujanovič, Hodžič 2, Vujmilovič 1, Nadarevič 3, Taeng on Čokelc 3 (1), Madžarević, Berzelak A., Peharc 2, Treven, Lukić, Berzelak L., Šalkovič.
Krim Mercator: Gjerek, Vojnovič 11 obramb, Risović 6 obramb; da Silva Vieira 1 (1), Jurič 1, Sercien Ugolin 8, Žabjek 4, Pletikosić 1, van Kreij, Cerovak 2 (1), Klemenčič 2, Ljepoja 2, Dobrić 2, Gomilar Zickero 5 (2), Svetik 5 (1).
7-metrovke: Izola 5 (2), Krim Mercator 6 (5)
Izključitve: Izola 6 minut, Krim 2 minuti

Domače rokometašice so v tekmo vstopile z dvema zaporednima zadetkoma, sledil pa je prvi nalet ljubljanskih rokometašic – z delnim izidom 0:8 so potek igre hitro obrnile sebi v prid. Nadaljevanje prvega polčasa je bilo nekoliko mirnejše, ob polčasu je bil rezultat 9:13.

Krimovke v drugi polčas z 12 zaporednimi zadetki

Do 43. minute dvoboja je zadetke štela le gostujoča ekipa. Z 12 zaporednimi zadetki so Ljubljančanke ušle na neulovljivih +16 (9:25). Tekma se je končala z zmago Krimovk – 33:14.

Razpored tekem Krima Mercatorja najdeš TUKAJ, lestvice vseh tekmovanj pa TUKAJ

Tigrice po treh zaporednih tekmah čaka serija treningov in sklepnih priprav na sobotni spopad proti Metzu. V Ljubljano se bo vsaj za nekaj časa vrnila tudi Tjaša Stanko, ki bo v prihodnjih dveh sezonah znova nosila Krimova modri in roza dres.