Deloven začetek pomladi

Že smo zakorakali v marec, ki prinaša veliko zanimivega. Za Krimovke bodo prihodnji dnevi zelo zanimivi, zaključuje se Liga prvakinj, nadaljujeta pa državno prvenstvo in pokal. Začetek pomladi bomo dočakali na reprezentančnih pripravah in EHF tednu.

Že jutrišnji dan bo zelo pester. Na sedežu rokometne zveze bodo določili pare četrtfinala pokalnega tekmovanja, kamor sta uvrščeni obe naši ekipi, Krim in Ljubljana (11:00). Popoldne bo v Stožicah gostovala ekipa največjega primorskega mesta, Koper (16:30). To pa seveda ne bo edina tekma državnega prvenstva ta mesec. 17. marčevski dan bodo Krimovke gostovale pri mariborskemu Braniku (18:00). Na koledarju sta še domači tekmi proti Naklo-Tržiču in Celju, obeta se tudi povratna tekma proti Ljubljani.

Še dva konca tekma bosta minila v znamenju Lige prvakinj. Krimovke so si v izteku leta izborile napredovanje iz skupinskega v redni del Lige prvakinj in s tem postale tudi edina slovenska ekipa s takšnim uspehom. V prihodnjem vikendu jih čaka domača tekma proti Vardarju, nato še gostovanje pri Budućnosti. Domača tekma se bo v petek, 6. marca začela ob 19. uri, znova tudi s pestrimi nagradnimi presenečenji.

Ob koncu evropskih tekmovanj si bodo glavno besedo prisvojile reprezentance. Sedem Krimovk bo s pripravami začelo le tri dni po koncu tekme proti Budućnosti in le dan po tekmi proti Braniku. 21. in 22. marca bodo odigrale dve prijatelji tekmi v srbskem Zrenjaninu.

3. marec ob 16:30 RK Krim Mercator – Ž.U.R.D. Koper
6. marec ob 19:00 RK Krim Mercator – WHC Vardar SCBT
11. marec ob 17:00 RK Krim Mercator – ŽRK Celje Celjske mesnine
15. marec ob 19:00 Budućnost – RK Krim Mercator
17. marec ob 18:30 ŽRK Branik – RK Krim Mercator
21. marec ob 20:30 Srbija – Slovenija
22. marec ob 12:00 Srbija – Slovenija