Bregar ima recept za nove točke

Sobotna tekma 9. kroga Delo EHF Lige prvakinj bo za rokometašice Krima Mercatorja zadnja pred reprezentančnim premorom in tudi zadnja na evropskem prizorišču v letu 2020. Po veliki točki iz Romunije, želijo Tigrice ubraniti tudi domače Stožice. Tekma bo na sporedu v soboto, ob 16. uri, v neposrednem prenosu si jo bo mogoče ogledati na Arena Sport 1.
DELO EHF Liga Prvakinj
ARENA STOŽICE
Bukarešta (ROM)
16.00
FTC (MAD)
Sobota, 21.november 2020

Na oktobrski tekmi, ko so se tekmice pomerile v Erd Areni, so Bregarjeve varovanke držale korak z gostiteljicami do 48. minute ob izidu 23:23. Končnica je bila v znamenju Ferencvaroša, ki je z delnim izidom 9:2 slavil zmago s sedmimi goli razlike. Krimovke so na naslednjih tekmah dokazale, da gre nanje še kako računati in proti Bukarešti pokazale povsem drugačen obraz. To se jim je obrestovalo, saj trenutno zgolj za dve točki zaostajajo za sobotnimi tekmicami, ki so si privoščile spodrsljaj proti Bietingheimu. Lestvico si lahko pogledate TUKAJ.

Uroš Bregar, trener RK Krim Mercator“Pomembno je, da ne ponovimo napak iz prve tekme. Zbrani moramo biti vseh 60. minut. Dobro se moramo postaviti v obrambi in biti precizni v napadu. Samo to nam lahko prinese nove točke. Veseli nas, da se vrača kapetanka Nina Žabjek, ki je zelo pomemben člen predvsem v obrambi. Kot trener bi seveda vsako tekmo želel zmagati. Z dobro psihološko pripravo in dogovorjeno igro nam lahko uspe.”

Oceane Sercien Ugolin, rokometašica RK Krim Mercator“Vsi se zavedamo, da so tekmice zelo kakovostna ekipa. Naša naloga je, da ostanemo zbrane in sledimo navodilom. Morale bomo biti hitre in zbrane do zadnje minute. Želja po zmagi je zelo velika.”

Matea Pletikosić, rokometašica RK Krim Mercator“Na prvi tekmi smo prejele preveč golov. Tokrat moramo nadgraditi obrambo, biti tako kompaktne, kot proti Bukarešti in prvih 40. minut proti FTC-ju. Pomembno je, da Madžarke ne pridejo do lahkih zadetkov iz polprotinapadov in napadov.”