Aktualne evropske prvakinje premočne

Rokometašicam Krima Mercatorja proti Vipersu Kristiansandu žal ni uspelo tudi desetič zapored. Aktualne evropske prvakinje so bile v 13. krogu EHF Lige prvakinj boljše s končnim izidom 36:31. Za preboj v nadaljevanje najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja Krimovkam ostaja le še ena priložnost. V nedeljo, 12. februarja, ob 14.00 v Areni Stožice.
Vipers (NOR) : Krim Mercator 36:31 (20:15)
sobota, 4. februar, ob 16.00, Aquarama Kristiansand, 1583 gledalcev
Sodnika: Georgi Doychinov, Yulian Goretsov (Bolgarija); Delegat: Gudjlon L. Sigurdsson (Islandija)
Vipers: Börjesson, Sercien Ugolin 1, Andersen, Dahlum, Roberts 7, Waade, Vyakhireva 8, Høve, Lunde, Hesselberg 1, Tchaptchet Defo, Valle Dahl 3, Næs Andersen 4, Debelić, Knedlikova 4, Jeřábková 8.
Krim Mercator: Radosavljević 4, Jurič, Radičević 4, Stanko 4, Abina 2, Žabjek, Dmitrieva 3, Arenhart, Klemenčič 3, Ljepoja 2, Varagić 3, Ngombele, Lazović 3, Risović, Rosiak 3, Svetik.
7-metrovke: Vipers 6 (3), Krim Mercator 8 (5)
Izključitve: Vipers 10 minut, Krim Mercator 6 minut

Vstopnice za tekmo sezone so že v prodaji. Zagotovite si jih lahko na TEJ POVEZAVI.

Na edinem sobotnem večernem srečanju je led prebila Valentina Klemenčič, a veselje na ljubljanski klopi ni trajalo dolgo. Gostiteljice so si z delnim izidom 4:0 priigrale nekaj zaloge, ki pa so jo tigrice z borbeno predstavo uspele izničiti. Jovanka Radičević je v enajsti minuti s črte sedmih metrov rezultat izenačila na 8:8. Namesto da bi varovanke Dragana Adžića v nadaljevanju tehnico prevesile na svojo stran, so vajeti v svoje roke vzele Norvežanke. Narekovale so ritem dvoboja in v 24. minuti preko Jane Knedlikove prvič povedle za pet zadetkov. Tolikšna je bila razlika tudi po polovici obračuna.

Četa Oleja Gustava Gjekstada je na začetku drugega dela pokazala, zakaj v zadnjih letih spada v sam evropski vrh. Mirno je nadzorovala potek srečanja in prednost postopoma povečevala. 15 minut pred koncem je znašala že velikih devet zadetkov, a tigrice se do zadnje sekunde niso predale. Zavedale so se, kaj je na kocki.

Po treh zadetkih Alje Varagić in po enem Aleksandre Rosiak ter Darie Dmitrieve so zaostanek nekoliko stopile. Svoj kamenček je kasneje v mozaik tigric dodala še Ema Abina, a časa (in nekaj športne sreče) do popolnega preobrata je na koncu zmanjkalo.

Pod največ zadetkov so se v sivo-modrem dresu podpisale Sanja Radosavljević, Jovanka Radičević in Tjaša Stanko. Vse so zadele po štirikrat. Dvomestno število obramb (deset) pa je v svojo statistiko znova vpisala Barbara Arenhart.

Krimovke pred zadnjim krogom skupinskega dela elitne EHF Lige prvakinj zasedajo sedmo mesto. Tekma sezone jih tako čaka konec prihodnjega tedna – v nedeljo, 12. februarja, ob 14.00 bo v ljubljanski Areni Stožice gostovala CSM Bucuresti.

Dragan Adžić, trener RK Krim Mercator: »Ekipa Vipersa Kristiansanda je izvrstna napadalna ekipa, ki ji nismo mogli konkurirati. Imeli smo veliko težav z igro v obrambi. Zagotovo je bilo tudi nekaj pozitivnih stvari. Prepričan sem, da se bomo zbrali in proti CSM Bucaresti odigrali najboljšo tekmo v tej sezoni.«

Tjaša Stanko, rokometašica RK Krim Mercator: »Žal smo tekmo izgubile in točki ostajata na Norveškem. V obrambi enostavno nismo našle rešitev za Vipers, ki kot evropski prvak napada odlično. Časa za razmislek zdaj ni veliko. V ponedeljek se začenjajo priprave na tekmo s CSM Bucuresti in verjamem v ekipo, da si lahko doma priigramo zmago!«