Začele so se desetdnevne reprezentančne priprave

Zreče bodo naslednjih deset dneh prvi dom reprezentantk, ki se pripravljajo na sklepni del kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Pred njimi sta še zadnji dve tekmi, domača proti Hrvaticam in gostujoča proti Črnogorkam. Obe reprezentanci imata po šest točk in pred našimi dekleti bežita za dve.

Na današnji prvo srečanje z novinarji in začetek priprav je prišlo 15 deklet, šest bodočih in sedanjih Krimovk. Polona Barič, Miša Marinček, Tamara Mavsar in Sergeja Stefanišin so Krimov dres nosile v minuli sezoni, Ines Amon in Nina Jeriček pa bosta Tigrici postali v prihodnji sezoni. Za ekipo bosta skrbela tudi naša trenerja, Uroš Bregar je selektor reprezentance, Branka Jovanović skrbi za vratarke.

Za reprezentantke bo najbolj pomemben prvi junijski teden, ki bo dal dokončni odgovor o potnicah na evropsko prvenstvo. “Veseli me, da smo se lahko zbrali slabih deset dni pred prvo tekmo zadnjega ciklusa kvalifikacij, čeprav trenutno še ne moremo računati na Barbaro Lazović in Ano Gros, desni zunanji igralki, ki se nam bosta pridružili konec tedna, zaradi česar smo poklicali tudi mlado Dominiko Mrmoljo. V tem ciklusu bo manjkala Tjaša Stanko, ki je na zadnjih dveh tekmah že imela večjo vlogo in je v formi, a ima žal maturitetne obveznosti. Misli so trenutno usmerjene zgolj na tekmo s Hrvaško, o Črni Gori bomo razmišljali kasneje. Verjamem, da je zanimanje za tekmo v Celju precejšnje, saj je kar nekaj reprezentantk s Štajerske, zato upam, da bo dvorana polna in že zdaj vabim vse navijače, da se nam pridružijo in nas podprejo na izjemno pomembni tekmi,” je ob začetku priprav povedal naš trener in selektor Uroš Bregar.

sreda, 1. junij ob 18:00 Slovenija – Hrvaška
nedelja, 5. junij ob 20:00 Črna gora – Slovenija