Za peti superpokal Krimovke nasule kar 51 zadetkov

Rokometašice Krima Mercatorja so osvojile tudi peti superpokal. Tretjič so slavile proti Zagorju, a tokrat na najbolj veličasten način do sedaj. Tekma se je končala s skoraj košarkarskim rezultatom, 51:11.

11 zaporednih zadetkov so naše rokometašice dosegle v prvih 14 minutah, Zagorjanke pa v tem času niso uspele najti poti mimo izredne Miše Marinček Ribežl, ki je ob polčasu povsem zaslušeno prejela tudi nagrado za najboljšo vratarko minule sezone.

Pridružila se ji je še Tjaša Stanko, ki je prejela nagrado za najboljšo igralko. Za zvrhan koš nagrad je vodja mladinskega pogona Deja Doler Ivanović prevzela še nagrado na najboljše delo z mladimi.

Zvesti navijači Krimovci so v drugem polčasu glasno pozdravili vsak zadetek naših rokometašic in s tem dvignili vzdušje, razlika pa se je v tem času le povečevala. Izjemna igra naših deklet je odlična popotnica pred začetkom elitne Lige prvakinj, ki se začenja v oktobru.

Z devetimi zadetki se je proslavila Tamara Mavsar, šest zadetkov so dodale Polona Barič, Aneja Beganović in Lamprini Tsakalou.

Ljubljanske rokometašice v prihajajočem tednu sicer že čakajo prve tekme državnega prvenstva. V želji na čimboljšo pripravo pred začetkom evropske Lige prvakinj bo spored precej zgoščen, znova bomo priča tudi dvoboju proti naši mlajši zasedbi, Ljubljani.

5. SUPERPOKAL, VELENJE
sobota, 8. september, ob 16.00
RK KRIM MERCATOR : RK ZAGORJE 51:11 (21:4)
Krim Mercator: Mavsar 9, Krsnik 2, Vojnovič, Barič 6, Beganović 6, Stanko 3, Marinček Ribežl, Zulić 4, Ljepoja 3, Koren 3, Tsakalou 6, Žabjek 2, Amon, Perederiy 2, Ristovska 5.
Zagorje: Zubak, Krajnc, Vončina 1, Rebolj, Grčar 1, Perić A., Vrbnjak, Perkovič, Borišek 3, Cilenšek 1, Strmljan 1, Perić I. 4, Žerko.

Miša Marinček Ribežl, vratarka Krima Mercatorja:
“Za prvo tekmo smo se super odrezali. Ne glede na vse okoliščine smo tekmo odigrali s polno močjo, saj smo videli, da se na takšnih tekmah lahko hitro opečeš. Želeli smo si te lovorike in s tem začetka sezone, kot se spodobi. Mislim, da nam je uspelo zelo veliko, dobro smo odigrali tekmo in dokazale, da prevladujemo na slovenskih igriščih.”