Za mladimi Krimovkami ena najuspešnejših sezon

Star pregovor pravi, da na mladih svet stoji. Tako je bilo v preteklosti in tako bo tudi v prihodnosti. Tega se zavedajo tudi pri RK Krim Mercator, kjer so mlajše klubske selekcije v tej sezoni požele odlične rezultate ter s tem nadgradile uspešne predstave članske ekipe.

V tekmovanja Rokometne zveze Slovenije se je podalo kar 14 ekip, ki so poskrbele za številne uspehe. O članski ekipi ni potrebno izgubljati besed, saj so dekleta pod vodstvom Uroša Bregarja suvereno osvojile trojno krono, potem ko v vseh treh tekmovanjih niso zabeležile niti enega poraza. Ob tem so se uspešno borile tudi v Ligi prvakinj, kjer so jim težave s poškodbami preprečile skok v končnico.

Ob tem so se v drugi ekipi, ki je v slovenski prvoligaški konkurenci tekmovala pod imenom RK Ljubljana, kalile mlajše rokometašice, ki si še utirajo pot v člansko kategorijo. Izbranke trenerja Ilije Andjelkovića, ki sicer kot pomočnik stoji tudi ob boku Bregarja, so zasedle 9. mesto, prepotrebne izkušnje pa nato uspešno unovčile v državnih prvenstvih mlajših kategorij.

Tam so bile Krimove selekcije nadvse uspešne, saj so v vseh šestih tekmovalnih kategorijah segle po medalji. Zbrale so kar pet zlatih medalj – državne prvakinje so postale v obeh kategorijah mlajših in starejših deklic ter med mladinkami -, izkupičku pa dodale še srebro med kadetinjami.

»V klubu smo izredno veseli, da je za našimi mlajšimi selekcijami ena najuspešnejših sezon v klubski zgodovini. A rezultat nikakor ni bil primaren cilj, saj strmimo k temu, da dekletom, ki si želijo in so sposobne uspeti v rokometu, omogočimo čim boljše pogoje za igralski in osebnostni razvoj. Eden izmed ciljev je tudi množičnost, pri čemer moram poudariti, da smo v zadnjih letih več kot podvojili število mladih rokometašic, tako da danes v naši šoli trenira okoli 500 nadobudnih deklet,« ponosno pove Deja Doler Ivanović, članica Izvršilnega odbora kluba, ki obenem doda: »Za uspešno delovanje se moram v prvi vrsti zahvaliti vsem trenerjem, ki predano opravljajo svoje delo. V naši strokovni ekipi je veliko mladih, ki delujejo v kombinaciji z nekdanjimi odličnimi rokometašicami. Skupaj jih naučijo ogromno!«

Za individualni napredek igralk vestno skrbita nekdanji aktivni krimovki Natalija Derepasko in Marina Vergeljuk, ki je bila na leta 2004 na olimpijskih igrah v Atenah nosilka bronaste kolajne. Njunemu delu se občasno pridružita tudi Ljudmila Bodnjeva in Olga Čečkova.