Z ubranitvijo državnega naslova v 29. sezono med evropsko elito

Rokometašicam Krima Mercatorja se je odprla lepa priložnost, da zgodovinski niz zaporednih nastopov med evropsko elito podaljšajo z vrhunskimi rezultati v domačem prvenstvu. Mesto v EHF Ligi prvakinj za sezono 2023/24 bi si Krimovke neposredno zagotovile z ubranitvijo državnega naslova!

Evropska rokometna zveza je posodobila lestvico državnih prvenstev, po katerih določa število mest, ki so dodeljena posamezni nacionalni rokometni zvezi za nastopanje njenih klubov v evropskih rokometnih tekmovanjih. Pri pripravi lestvice upošteva točke, ki so si jih na podlagi evropskih rezultatov v minulih treh sezonah prislužili klubi posameznih držav. Za napredovanje 1. ženske rokometne lige za dve mesti je tako v veliki meri zaslužna Krimova družina. S kakovostnim delom ter odlični rezultati v zadnjih treh letih med močno evropsko konkurenco smo zbrali dovolj točk, da smo Sloveniji zagotovili neposredno mesto v EHF Ligi prvakinj.

»V RK Krim Mercator se že vrsto let trudimo konkurirati ostalim evropskim rokometnim velesilam. Posodobljena lestvica Evropske rokometne zveze je naše trdo delo potrdila kot kakovostno. Na tej točki se ne bomo zaustavili, z odličnim delom želimo nadaljevati tudi v prihodnje in motivacije nam ne manjka,« je športna direktorica Deja Ivanović dejala po tem, ko je najmočnejša slovenska ženska rokometna liga skočila med najboljšo evropsko deveterico.

Rokometašice Krima Mercatorja bi si tako z osvojitvijo 28. naslova slovenskih državnih prvakinj neposredno zagotovile svoje mesto v 29. zaporedni sezoni v evropski Ligi prvakinj!