V soboto po 23. zvezdico državnega prvenstva

Pretekli konec tedna se je za rokometašice Krima Mercatorja začela končnica državnega prvenstva. Po zanesljivi zmagi proti novomeški Krki (38:22) jih v soboto, 14. aprila, ob 18.00, čaka še druga domača tekma proti Zagorju. Z 20 zaporedno zmago bi prednost pred najbližjimi zasledovalkami povečale že na 11 točk in predčasno potrdile 23 naslov državnih prvakinj!

Krimovke v tej sezoni na domačih terenih delujejo popolnoma suvereno. V rednem delu so na 18 tekmah nasule kar 688 zadetkov, skoraj 40 na tekmo. Pred Zagorjankami so si nabrale devet točk prednosti, enaka razlika pa ekipi ločuje tudi po prvi tekmi v končnice. Krimovke za potrditev novega naslova na preostalih petih dvobojih potrebujejo le točko.

V končnici za 5. mesto se je naša mlajša članska ekipa utrdila na 7. mestu, spogleduje pa se tudi z mestom višje, ki ga z dvema točkama več (17) držijo Žalčanke. Ljubljančanke bodo v Žalcu gostovale le uro po začetku tekme v Stožicah (19.00).

Na repu lestvice sta Ptuj in Hrpelje-Kozina. Za obstanek potrebujeta tri zmage, po prvi tekmi bolje kaže štajerski ekipi (34:26).

2. KOLO KONČNICE DRŽAVNEGA PRVENSTVA
sobota, 14. aprila 2018, ob 18.00, Center Stožice
RK KRIM MERCATOR : RK ZAGORJE

ob 19.00, II. OŠ Žalec
RK ZELENE DOLINE ŽALEC : RK LJUBLJANA