V Ljubljano prihajajo še tri novinke, vrača se Varagičeva 

Večkratne državne prvakinje bodo naslednjo sezono okrepila tri znana imena svetovnega rokometa, Katarina Krpež Šlezak, Allison Pineau in Sanja Radosavljević. Po porodniški odsotnosti se vrača Alja Varagić, ostaja pa tudi pet Slovenk, ki so se v tej sezoni borile v dresu Krima Mercatorja.

Francoska reprezentantka in nekdanja dobitnica IHF-ove nagrade za najboljšo igralko sveta, Allison Pineau, se po šestih letih vrača v vrste Krim Mercatorja, v tej sezon zastopa barve Budučnosti. Srbska reprezentantka Sanja Radosvljević v Ljubljano prihaja iz madžarskega Vácija, medtem ko je članica ruskega Rostov-Dona, Krpež Šlezakova, v letošnji sezoni navdušila predvsem v srbskem dresu na Evropskem prvenstvu na Danskem.

Allison Pineau, ki je bila že v sezoni 2014/15 za kratek čas članica Krima, je poleg izjemne klubske kariere v reprezentančnem dresu osvojila srebrno olimpijsko medaljo, dve srebrni in eno zlato medaljo na svetovnih prvenstvih ter bronasto medaljona EP. Izkušeno 31-letno Francozinjo krasi izjemna obrambna igra, v napadu se lahko giba med položajema leve ali srednje zunanje igralke. V bogati klubski karieri je zastopala barve Metza, Vardarja, Bresta, Pariza, Budučnosti ter Krima. V tej sezoni velja za glavno nosilko igre kluba iz Podgorice.

Sanja Radosavljević, 171-cm visoka leva krilna igralka, je pomemben člen srbske reprezentance, kar je med drugim dokazala tudi z dobrimi igrami na minulem evropskem prvenstvu. V dresu z državnim grbom je na 77 tekmah dosegla 219 zadetkov.  Zadnjih pet sezon je igrala v močni madžarski ligi, kjer je branila barve kluba Váci NKSE, s katerim je v letošnji sezoni v evropskih tekmovanjih na šestih tekmah dosegla 12 zadetkov.

Katarina Krpež Šlezak je blestela v reprezentančnem dresu na prvenstvu Stare celine, na Danskem. Samo proti Nizozemkam je dosegla deset zadetkov. Kapetanka izbrane vrste Ljubomira Obradovića je z izjemnimi predstavami in doseženimi zadetki v vrhu srbske reprezentance. Na 146 tekmah je vknjižila 403 gole. V žepu ima reprezentančno srebro s SP leta 2013, zlato iz Mediteranskih iger ter naziv najboljše strelke EP 2018. Istega leta je postala tudi najboljša rokometašica Srbije. Njeno prvo slavje datira v leto 2009, ko je z RK Vrnjačka Banja osvojila domače prvenstvo in pokal. Poleg Krima je bila tudi v zmagovalni ekipi RK Metalurg, s katerim je osvojila makedonsko prvenstvo in pokal, na Madžarskem pa je bila s HC Erd dvakratka podprvakinja pokalnega tekmovanja ter štirikrat med najboljšimi tremi klubi, hkrati jepobrala tudi tri zaporedne naslove najboljše strelke.

V dres Krima Mercatorja se po porodniškem dopustu vrača Alja Varagić, ki je že med premorom povedala, da si želi vrniti na igrišče. Med igralkami, ki so zastopale barve kluba v tej sezoni, ostajajo Nataša Ljepoja, Nina Žabjek, Jovana Risović, Valentina Klemenčič in Maja Svetik.

Allison Pineau, okrepitev RK Krim Mercator: “Prepričale so me ambicije kluba za prihodnjo sezono. Vesela sem, da se vračam v krimov dres. Veseli me, da bo del ekipe enak, kot nazadnje, ko sem igrala v Ljubljani. Veselim se tudi ponovnega sodelovanja s trenerjem, Urošem Bregarjem. Dala bom vse od sebe, da dosežemo zastavljen cilj.”

Sanja Radosavljević, okrepitev RK Krim Mercator: “Priložnost, ki se mi je ponudila s podpisom pogodbe za Krim, enostavno nisem mogla izpustiti iz rok. Definitivno gre za novo stopničko v moji karieri, ki se je zelo veselim.”

Katarina Krpež Šlezak, okrepitev RK Krim Mercator: Zelo sem vesela povratka v Krim. Nanj me vežejo prvi nastop v Ligi prvakinj in številni lepi spomini. Komaj čakam priložnosti na igrišču, ko se bomo skupaj borile za vrnitev na evropski vrh.”

Deja Ivanović, športna direktorica RK Krim Mercator: V klubu smo izjemno veseli, da nam je za novo obdobje in ambiciozne cilje uspelo sestaviti ekipo, ki bi lahko tako po igralskih, kot tudi karakternih lastnostih konkurirala za najvišja mesta. Doslej že objavljenim imenom, ki bodo v prihodnjih sezonah nosile krimov dres, smo dodali igralke na pozicijah, ki jih smatramo za deficitarne. Opravljamo tudi pogovore z nekaterimi obstoječimi slovenskimi igralkami, ki bi jih želeli zadržati v Stožicah. S tem bo naša ekipa za prihodnjo sezono tudi uradno sestavljena.”