V Ljubljano prihajajo Lublin, Conversano in Michalovce

Na sedežu EHF so danes izžrebali pare kvalifikacijskih skupin za evropsko Ligo prvakinj. Krimovke, ki so bile pred žrebom v prvem bobnu in bodo tako v kvalifikacijah v vlogi domačink, so na vrsto prišle povsem pri koncu žreba. Namenil jim je skupino C, kjer so še poljski Lublin, italijanski Indeco Conversano in slovaške Michalovce.

Žreb skupinskega dela Lige prvakinj bo na sporedu v petek, prav tako se bo začel ob 13. uri. Zmagovalke kvalifikacijskih skupin bodo zaigrale na žreb čakale v četrtem bobnu.

Kvalifikacijska skupina A: Glassverket IF (NOR), HC Podravka Vegeta (HRV), Sercodak Dalfsen (NIZ), Yenimahalle BSK (TUR)
Kvalifikacijska skupina B:
HC Leipzig (NEM), Hypo NÖ (AVT), Balonmano Bera Bera (ŠPA), HC Gomel (BLR)
Kvalifikacijska skupina C: RK Krim Mercator (SLO),
MKS Selgros Lublin (POL), Indeco Conversano (ITA), Iuventa Michalovce (SVK)

Glavni trener RK Krim Mercator in selektor Uroš Bregar je z žrebom zadovoljen: »Lublin je zelo kvalitetna ekipa, so poljske prvakinje in so lani igrale v Ligi prvakinje, Michalovce so pred nekaj sezonami v EHF pokalu premagale Zagorje in nadaljevale tekmovanje. Sedaj moramo o vseh ekipah zbrati čim več informacij in se dobro pripraviti. Verjamem, da je naša ekipa dobro sestavljena, a tekem ne bodo odločili posamezniki. Odločal bo ekipni duh, ki ga moramo zgraditi in se pokazati v najlepši luči.«

Kvalifikacijski turnirji bodo potekali 10. in 11. septembra, gostili jih bodo Glassverket, Leipzig in Krim. Prvi dan se bodo v Krimovke v polfinalu pomerile proti Michalovcam, naslednji dan pa še s poražencem ali zmagovalcem tekme med Lublinom in Conversanom. Točen razpored in podroben obisk nasprotnic pa v naslednjih dneh in tednih.