V Ljubljano prihajajo aktualne prvakinje Lige prvakinj

Rokometašice Krima Mercatorja čaka v soboto, 30. oktoba, ob 18. uri dvoboj z aktualnimi evropskimim prvakinjami, rokometašicami Vipersa iz Kristiansanda. Norvežanke so trenutno 5. v skupini B, krimovke dve točki za njimi.
Delo EHF Liga prvakinj (6. krog)
Center Stožice
Krim Mercator
18.00
Vipers (NOR)
Sobota, 30. 10. 2021 (Arena Sport 2)


Tekmice ljubljanskega predstavnika v Delo EHF Ligi prvakinj so se opekle na uvodni preizkušnji proti Madžarkam in kratko potegnile tudi proti Metzu, ko so dosegle le 18 zadetkov. Premagal jih je tudi sloviti CSKA. Nadigrale so Kastamonu (39:25) in Savehof (34:25). S krimovkami so se srečale štirikrat v zadnjih letih in vsakič iz dvoboja šle kot zmagovalke. Če so bile na domačem terenu premočne, pa so se za zmago v gosteh venomer morale močno potruditi (27:26 in 25:24).

Posamezne vstopnice (5 EUR) in vstopnice za družinski sektor (12 EUR; 2 odrasla in 3 otroci) si ob izpolnjenem PCT pogoju zagotovite TUKAJ.

V klubu, ki je bil ustanovljen leta 1938, so se dvakrat prebili v končnico evropskega tekmovanja. V sezoni 2018/19, ko jih je prevzel Ole Gustav Gjekstad, so osvojile končno 3. mesto, lani pa dvignile pokal najboljših. Poleg osvojene Lige prvakinj so prejeli še tri nagrade – Nora Mørk je bila uvrščena v All stars ekipo, Henny Reistad je prejela naziv najboljša mlada igralka, trener pa je bil izbran za najboljšega v sezoni 2020/21.

Mørkova, zadnji dve leti članica Vipersa, je prvo ime kluba. V tekoči sezoni je dosegla 36 zadetkov, spada tudi med najboljših pet strelk Delo EHF Lige prvakinj. Z 12 zadetki manj izstopa tudi 23-letna Ragnhild Valle Dahl.

Norvežanke so štirikrat osvojile norveško prvenstvo in prav toliko pokalnih naslovov. V ekipi je 14 domačih igralk, pa tudi Hrvatica, Čehinji, Španki, Madžarka in Švedinji. Tekmujejo v Aquarama Kristiandsand Areni, ki sprejme 2200 gledalcev.