Tudi v državnem prvenstvu s polno paro naprej

Na preloženi tekmi 14. kroga državnega prvenstva so se Krimovke pomerile proti rokometašicam iz največjega primorskega mesta. Proti mladim Koprčankam so že v prvih minutah zagospodarile in že v prvih minutah prišle do zavidljive prednosti.

Po zadetkih Mirjete Bajramoske in Tamare Mavsar so Krimovke hitro povedle z 2:0, ko je prednost v 19. minuti narasla na 14:2, so Krimovke zaigrale nekoliko bolj sproščeno. Miša Marinček je v prvem polčasu gostjam dopustila le šest zadetkov, njene soigralke so jih dosegle 20.
Tudi v drugem polčasu se razmerje na igrišču ni bistveno spremenilo. Mišo je v vratih zamenjala Sergeja Stefanišin, končna razlika pa je bila še nekoliko višja, kot tista iz prvega polčasa.

Tekma se je končala z rezultatom 33:16. Alja Koren je pri Krimovkah izstopala z devetimi zadetki, Liliya Artsiukhovich jih je dosegla 6. Veronika Leški, Eva Zorko in Mirjeta Bytyqi so za gostje dosegle po štiri zadetke.

RK KRIM MERCATOR – Ž.U.R.D. KOPER 33:16 (20:6)
ŠC Stožice, 50. Sodnika: Pajič, Smolko

RK Krim Mercator: Artsiukhovich 6, Jurič 2, Čečkova 1. Mavsar 4, Hrnčič 4, Stefanišin, Bajramoska 2, Marinček, Omoregie 3, Zulič, Koren 9, Jankovič, Gregorc, Barič, Urbančič 1, Luković 1.
Ž.U.R.D. Koper: Bajič 1, Munda, Gojkovič 1, Čeh, Likar 1, Petrinja 1, Simončič, Bertok, Udovič 2, Leški 4, Zorko 4, Bytyqi 4, Klobas, Cuder Skrlič.

Sedemmetrovke: Krim 0 (0), Koper 10 (5)
Izključitve: Krim 6 minut, Koper 0 minut

V 15. krogu Krimovke odhajajo na gostovanje v Maribor (17. marec ob 18. uri), Koprčanke bodo gostile Ljubljančanke (21. marca ob 17. uri).