Treningom z Rostovom je sledila še pripravljalna tekma

Po štirih dnevih skupnih priprav smo z ruskim prvakom in enim glavnih favoritov za osvojitev evropske krone, Rostov-Donom, odigrali prvo pripravljalno srečanje te sezone. Tekma se je končala z rezultatom 28:32 v korist udeleženk minulega zaključnega turnirja Lige prvakinj.

Po poškodbi se je na parket vrnila Polona Barič in znova zaostrila konkurenco na krilnih položajih. Odlično pa sta svoje delo opravili tudi Hana Vučko in Nina Žabjek, ki postajata stalni članici prve ekipe.

Uvod tekme je našim rokometašicam uspel izjemno. Miša Marinček je obrambe nabirala kot po tekočem traku, Tjaša Stanko in Alja Koren pa sta zadeli za prednost 3:1. Krimovke so prednost držale do desete minute, kasneje pa so pobudo prevzele Rusinje. Bregar in Ambros Martin sta minute podelila vsem svojim rokometašicam, v 45. minuti je med vratnici prvič stopila tudi Maja Vojnovič. Poleg Tjaše Stanko je srečnih sedem zadetkov dosegla tudi Tamara Mavsar, ki vsakič znova potrjuje svojo izjemno pripravljenost.

Krimovke so z Rusinjami prve skupne treninge opravile v ponedeljek, 30. julija. Podoben trening kamp, kot je sodelovanje poimenoval trener Uroš Bregar, pa se bo ponovil prihodnji teden, ko se bodo Krimovke iz Moravskih toplic odpravile na Madžarsko.

Naše rokometašic se bodo javnosti na tekmah prvič predstavile na 15. Memorialu Vinka Kandije. V petek, 17., in v soboto, 18. avgusta, bodo v Ljubljani gostile hrvaški ekipi Podravko Vegeto in Lokomotivo ter črnogorsko Budućnost. Teden dni kasneje bodo gostovale na Memorialu Josipa Samardžije-Bepa.

1. PRIPRAVLJALNA TEKMA
četrtek, ob 18.30, Center Stožice
RK KRIM MERCATOR : ROSTOV-DON 28:32 (10:16)
Krim Mercator:
Mavsar 7, Stanko 7, Koren 4, Tsakalou 4, Beganovič 2, Ristovska 2, Krsnik 1, Barič 1.
Rostov-Don: Vyakhireva 7, Kuznetsova 7, Managarova 3, Kalinichenko 3, Borshchenko 3, Sen 2, Maslova 2, Makeeva 2, Petrova 1, Sudakova 1, Abbingh 1.

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja:
“Za obe ekipi je trening kamp prišel malce prehitro, a morali smo izkoristiti priložnost, ki se je ponudila. Ekipa Rostov-Dona je udeleženka zaključnega turnirja, zato so nam treningi z njimi zelo koristili. Pri obeh se vidi, da napadu in obrambi še nismo posvetili dovolj časa. Vseeno pa sem z dosedanjim delom zelo zadovoljen, saj so tiste igralke, ki so prvič oblekle dres Krima Mercatorja, zaigrale zelo dobro in tudi rezultat ni tako slab. V Moravcih bomo nadaljevali s kondicijsko pripravo, še več pozornosti pa bomo posvetili tudi delu v obrambi in napadu.”

 

Naroči se na e-novice

Vpiši svoj e-naslov, da boš na tekočem o naših tekmah in ostalih zanimivostih.