Trener Bregar v novo sezono s številnimi novinkami

Rokometni klub Krim Mercator je pred tekmovalno sezono 2020/21, ki se je na domačem prizorišču začela konec avgusta, močnejši za Mateo Pletikosić, Anno Dobrić, Branko Konatar in Jovano Risović.

V vratih bo poleg Hane Gjerek in Maje Vojnovič stala tudi srbska reprezentančna vratarka Risovićeva, ki je nase opozorila že na mladinskem svetovnem prvenstvu, na katerem je postala najboljša vratarka tekmovanja. Štab je z Anno Dobrić okrepil mesto krožne napadalke, dres ljubljanskega kluba bo nosila tudi krilna rokometašica Branka Konatar. Zulićevo, ki se je preselila v Turčijo, bo zamenjala Matea Pletikosić. 22-letna hrvaška igralka, ki je že kot kadetska reprezentantka postala najboljša srednja zunanja igralka, na evropskem parketu pa debitirala s 17 leti, je do danes zbrala 43 zadetkov.

Uroš Bregar: »Zadovoljen sem z okrepitvami, ki smo jih pred sezono pripeljali v klub.«

Med novinkami v modrem dresu so tudi francoska desna zunanja rokometašica Oceane Sercien-Ugolin, brazilska visokorasla levokrilna Samara Vieira in 24-letna rokometašica iz Šempetra pri Novi Gorici, Maja Svetik, ki nazadnje igrala za ajdovski Mlinotest in se je ekipi pridružila že februarja.

Strokovni štab Krima Mercatorja v sezoni 2020/21 z Urošem Bregarjem na čelu.

Trener Uroš Bregar bo tudi to sezono izbranke vodil na dveh frontah – med elitno enajsterico slovenskega prvenstva, v katerem Krimovke branijo naslov najboljših v državi, ter v 26. zaporedni sezoni tudi v Delo EHF Ligi prvakinj. Tu ekipo že v prvem delu tekmovanja čaka 14 dvobojev.

Uroš Bregar, trener RK Krim Mercator: »Dobričevo smo dodali Valentini Klemenčič, saj se je zelo dobro izkazala v slovenski ligi. Verjamem, da nam bo prišla prav tudi v Ligi prvakinj. Pletikosićeva je bila prosta igralka na poziciji, kjer smo imeli manjko, zato je bila logična izbira. Ko vstopi v igro, zmeraj nastopi sprememba ritma, s svojo hitrostjo je prava poživitev naše igre. Tudi Risovićeva je velika okrepitev. Na vseh prijateljskih tekmah je branila z odliko. Zadovoljen sem z okrepitvami, ki smo jih pripeljali v klub pred sezono