Tjaša Stanko je najboljša mlada rokometašica Lige prvakinj!

Tjaša Stanko je odlično sezono kronala z nazivom najboljše rokometašice Lige prvakinj. Po sijajnem debiju proti Nykøbingu, je postala najboljša novinka. Piko na i pa ste dodali vsi, ki ste zanjo glasovali v izboru najboljše ekipe elitnega rokometnega tekmovanja.

Tik pred začetkom sklepnega dejanja FINAL4 evropske Lige prvakinj, so odgovorni predstavili najboljšo postavo sezone 2017/18. Izbrali so jo na podlagi združenih glasov novinarjev in vseh, ki so glas oddali v spletni anketi.

Tjaša Stankoje s konkurenco pometla v kategoriji najboljših mladih rokometašic, kjer so ob boku stale še Dorottya Faluvegi (FTC), Helene Fauske (Midtjylland), Tatjana Brnović (Budućnost) in Orlane Kanor (Metz). Nagrado bo prejela ob koncu zaključnega turnirja, ki ta konec tedna poteka v madžarski prestolnici, Budimpešti.

Med kandidatkami za naziv najboljše je bila tudi krožna napadalka Olga Perederiy. Marit Frafjord (Bukarešta), Yvette Broch (Györi), Sarah Iversen (Nykøbing) in Dragana Cvijič (Vardar) so bile njene konkurente, nagrado pa je pripadla slednji.

NAJBOLJŠA POSTAVA EHF LIGE PRVAKINJ ZA SEZONO 2017/18:
Vratarka
: Kari Aalvik Grimsbø (NOR), Györi Audi ETO KC
Levo krilo: Siraba Dembele (FRA),  Rostov-Don
Leva zunjanja: Cristina Neagu (ROM), CSM Bucuresti
Srednja zunanja: Veronica Kristiansen (NOR), FC Midtjylland
Krožna napadalka: Dragana Cvijic (SRB) – HC Vardar
Desna zunanja: Ana Gros (SLO), Metz Handball
Desno krilo: Iuliia Managarova (RUS), Rostov-Don
Obramba: Zsuzsanna Tomori (HUN), Györi Audi ETO KC
Mlada igralka: Tjasa Stanko (SLO), RK Krim Mercator
Trener: Ambros Martin (ESP), Györi Audi ETO KC

Tjaša Stanko, najboljša mlada igralka Lige prvakinj:
“Iskreno se zahvaljujem vsem, ki ste glasovali zame, zelo sem vesela, da sem bila izbrana za najboljšo mlado igralko tako pomembnega in kvalitetnega tekmovanja, kot je Liga prvakinj. Zahvaliti pa se moram tudi vsej ekipi, trenerju in celotnemu strokovnemu štabu, brez katerih bi bilo to nedosegljivo, saj je rokomet nenazadnje ekipni šport, pri katerem posameznik pomaga ekipi in ekipa pomaga njemu. Ta naziv je zame nagrada za dosedanji trud in hkrati dodatna motivacija za v prihodnje.”