Tigrice v Izoli potrdile finale za 1. mesto

Rokometašice Krima Mercatorja so se po opravljenih pripravah v Črni Gori uspešno vrnile v domovino. Na povratni tekmi proti Trgu ABC Izoli so dosegle drugo visoko zmago (37:16) in se s skupno prednostjo 51 zadetkov uvrstile v končnico za prvakinje.
Trgo ABC Izola - Krim Mercator 16:37 (4:20)
sobota, 11. marec, ob 19.00, Kraška, 100 gledalcev
Sodnika: Jožef Jeraj, Vlado Kostić; Delegatka: Monika Cuder Skrlic
Izola: Gržentić, Vujmilović, Nadarević 3, Vuk, Kantar Božič, Berzelak 5, Marinšek, Treven 1, Benigar, Mateković 1, Bažec 1, Cerovak 4, Stojičić, Dodić 1.
Krim Mercator: Radosavljević 2, Abina, Žabjek, Arenhart, Klemenčič 2, Ljepoja, Ngombele 10, Kovarova 6, Risović, Rosiak 4, Marković 8, Svetik 5.
7-metrovke: Izola 3 (3), Krim Mercator 5 (4
Izključitve: Izola 2 minuti, Krim Mercator 6 minut

Na povratni tekmi četrtfinala pred končnico 1. ženske rokometne lige so tigrice nadaljevale delo, ki so ga začele že na prvi tekmi v Stožicah. Druga tekma vodilne proti zadnje uvrščeni ekipi domačega tekmovanja se je sicer začela s hitrim zadetkov domače ekipe, v nadaljevanju pa so zagospodarile krimovke.

V 20. minuti je bila prednost ljubljanske zasedbe že deset golov (14:4). Maja Svetik je v 50. minuti uspešno streljala za +20 (32:12).

Betchaidelle Ngombele je zbrala dest zadetkov, Ema Marković ji je sledila z osmimi. Sara Kovarova je dobro pripravljenost pred tekmama play-offa EHF Lige prvakinj potrdila s šestimi goli.