Tigrice pogledujejo proti zahtevnim pripravljalnim preizkušnjam

Rokometašice Krima Mercatorja so že zakorakale v sezono 2023/24. Tradicionalnemu sobotnemu srečanju v slovenski prestolnici je v ponedeljek sledila selitev na Roglo, kjer bo ekipa opravila skupne priprave na nove zahtevne izzive.

Za Krimovke se je sezona uradno začela v soboto, 22. junija, ko so se zbrale v centru Ljubljane. Tradicionalni večerji sta se pridružila tudi najstarejša podpornica Krimove družine gospa Ivanka Janković in častni predsednik kluba gospod Zoran Janković.

V ponedeljek, 24. junija, je sledila selitev na Roglo, kjer so tigrice v skoraj polni zasedbi začele s pripravami. Črnogorski strokovnjak Dragan Adžić sicer v prvih dneh ne bo mogel računati na izkušeno Jovanko Radičević, ki se spopada z zdravstvenimi težavami, in mlado Eleno Erceg, ki barve Slovenije zastopa na Olimpijskem festivalu evropske mladine, ostalih 18 njegovih varovank pa je pripravljenih na trdo delo.

Barbara Lazović, kapetanka: Na nas je, da se uigramo, povežemo in vzpostavimo pravi team.

»Vse so na Roglo prišle dobro telesno pripravljene,« ocenjuje glavni strateg kluba, Barbara Lazović pa dodaja: »Za nami so individualne poletne priprave, ki so bile precej zahtevne. Zdaj nas čaka skupinsko delo. Na nas je, da se uigramo, povežemo in vzpostavimo pravi team.«

Ekipni duh bo v novi sezoni, ko aktualne slovenske državne in pokalne prvakinje v EHF Ligi prvakinj znova čaka zahtevna skupina, še kako pomemben. A še pred soboto, 9. septembrom, ko bo Adžićeva četa v poljskem Lubinu postavljena pred prvi evropski izziv, Krimovke čaka nekaj zahtevnih pripravljalnih tekem. »Zahtevne preizkušnje pomenijo ogromno. Pokažejo nam, kje smo in kaj moramo popraviti do pravega začetka,« še pove kapetanka.

Prvi preizkus tega poletja Krimovke čaka v petek, 4. avgusta, se bodo v domačih Stožicah pomerile z madžarskim Mosonmagyarovarom. Do konca prihodnjega meseca pa bodo na sporedu še skupne priprave z Budućnostjo (8. in 9. avgusta) in CSM Bucuresti (13. in 14. avgust). Med 17. in 21. avgustom se bo ekipa mudila v francoskem Metzu, kjer se bo udeležila močnega prijateljskega turnirja z gostiteljicami, madžarskim FTC-jem in Budućnostjo, med 25. in 27. avgustom pa se bo ustavila še na tradicionalnem turnirju v Koprivnici.