Stankova z izjemnim debijem do naziva najboljše novinke

Tjaša Stanko je z neverjetnim debijem v drugem kolu evropske Lige prvakinj, ob zmagi naših rokometašic proti danskemu Nykøbingu, zbrala devet zadetkov in postala najboljša strelka tekme. Vrhunska predstava ni ostala neopažena, Evropska rokometna zveza jo je razglasila za najboljšo novinko drugega kola.

Stankovi je lažja poškodba v prvem kolu preprečila, da bi debitirala že na tekmi proti Bukarešti. Lačna evropskega dokazovanja je tako eksplodirala na domačem Kodeljevem, ob bučni podpori s tribun. Dosegla je devet zadetkov, tudi tistega za zadnje izenačenje, ki je tekmo dokončno odločil v korist ljubljanskih rokometašic. Lamprini Tsakalou je nato zadela za zmago, Miša Marinček pa je zaklenila svoja vrata.

Po nominaciji EHF, ki je eno od obramb Amre Pandžić uvrstila med najlepšo peterico obramb prvega kola, je to nova velika pohvala za Krimovke, ki so kljub poškodovanima Tamari Mavsar in Elizabeth Omoregie, prišle do pomembnega para točk. Naslednji evropski izziv jih na Poljskem čaka v sredo, 25. oktobra, ob 18.30. Domača ekipa, Vistal Gdynia, je po dveh kolih še brez zmage.

Tjaša Stanko po zmagi proti Nykøbing Falsterju:
” Res super debi, zmaga je naša. Kdo je za to najbolj zaslužen, ni pomembno, skupaj smo se trudile v napadu in obrambi. Vsak gol šteje, to je bila ekipna zmaga. Ti točki sta res šteli dvojno. Naš načrt je dobiti vse domače tekme in morda eno v gosteh, kar bi pomenilo, da bi naprej nesle lepo bero točk.«

TJAŠA STANKO NAJBOLJŠA MLADA IGRALKA DRUGEGA KOLA

AMRA PANDŽIĆ – NAJLEPŠE OBRAMBE PRVEGA KOLA