Sergeja Stefanišin v novo sezono z novo vlogo

Sergeja Stefanišin se z novo sezono podaja v nove izzive. Vratarka, ki jo verjetno pozna prav vsakdo, se bo preizkusila v vlogi trenerke vratarjev v vseh mlajših selekcijah. Ostaja pa tudi del prve ekipe Krima Mercatorja, ki jo v skupinskem delu Lige prvakinj čakajo tekme proti romunski Bukarešti, poljski Gdynii in danskemu Nykobingu.

Prvo priložnost za širjenje svojega bogatega znanja je imela že na Krimovem športnem taboru v Savudriji in na kampu, ki ga je Rokometna zveza Slovenije pripravila v Izoli. Skozi sezono bo prisotna na treningih vseh mlajših selekcij, Krim Mercator tako nadaljuje svoje poslanstvo športnega izobraževanja mladih deklet.

Sergeja Stefanišin, vratarka Krima Mercatorja in trenerka mlajših vratark:
»Bila je zanimiva in pozitivna izkušnja, ki sem je zelo vesela. Delo z otroki me veseli, rada bi svoje pomembne izkušnje in znanje, ki sem ga dobila od mnogih trenerjev, prenesla na mlajše vratarke.

Največji uspeh moje kariere je zagotovo osvojitev naslova Lige prvakinj s Krimom in veliko število naslovov državnih in pokalnih prvakinj. Ne smem pozabiti niti na uvrstitve na svetovna in evropska prvenstva.

Po dogovoru z glavnim trenerjem in upravo kluba to sezono še ostajam del prve ekipe. Sezona bo zagotovo zanimiva, cilji so visoki, kar je seveda prav. Želimo dominirati na vseh domačih frontah, v Evropi pa narediti korak višje. Glede na to, da Sloveniji čaka še svetovno prvenstvo v Nemčiji, bo ritem tekmovanja zelo naporen. Z željo, voljo in veseljem bo puncam zagotovo lažje trenirati, igrati in zmagovati!«