Sara Ristovska od prihodnje sezone članica Krima Mercatorja

21-letna makedonska rokometašica Sara Ristovska bo okrepila desnokrilno pozicijo. Makedonska reprezentantka je profesionalno kariero začela v skopskem Metalurgu, kasneje pa se je preselila k najhujšemu mestnemu tekmecu, Vardarju.

Pri makedonskih prvakinjah, je večkrat pokazala svoje mojstrstvo. V sezoni 2014/15 je zablestela že na prvi tekmi v elitni Ligi prvakinj in bila izglasovana za najboljšo mlado rokometašico. Na različnih glasovanjih je bila večkrat nominirana za najboljše mlado desno krilo na svetu.

169 cm visoka rokometašica je reprezentančni dres oblekla na 12 tekmah in dosegla 24 zadetkov. V Ljubljani bo ostala vsaj dve sezoni!

Sezona se za rokometašice Krima Mercatorja preveša v finalni del. Presenečenje proti evropskemu prvaku jih lahko popelje v četrtfinale Lige prvakinj, v državnem prvenstvu imajo že velikih sedem točk naskoka, konec marca pa jih čaka zaključni turnir Pokala Slovenije.

Sara Ristovska, bodoča rokometašica Krima Mercatorja:
“V naslednjih dveh sezonah bom igrala za Krim Mercator. V preteklih dneh smo se vse dogovorili. Krim je zelo dobra mlada ekipa, njihove kvalitete niso vprašljive. Mislim, da mi bo okolje v Sloveniji zelo všeč. Imela sem tudi ponudbe drugih klubov, a menim, da sem se odločila prav. Vse mi bo olajšala tudi direktna letalska linija, tako, da zagotovo ne bo težav z domotožjem.”