Reprezentantke dvakrat proti Srbiji

Slovenska ženska reprezentanca bo pred evropskim prvenstvom, ki bo decembra potekalo v Franciji, že septembra odigrala dve pripravljalni tekmi proti Srbiji. Pred eno izmed njih bo potekal tudi poseben dogodek – slovo legend.

V okviru septembrskega EHF tedna se bo po sredozemskih igrah v Tarragoni, na katerih je zasedla odlično tretje mesto, znova zbrala naša izbrana vrsta pod vodstvom Uroša Bregarja in opravila šestdnevne priprave z dvema tekmama proti srbski reprezentanci, s katero so se pomerile tudi na zadnjem prvenstvu stare celine na Švedskem in izgubile s 34:36. Tekmi bosta potekali 26. septembra v Kočevju ter tri dni kasneje v Celju, Slovenija pa bo nastanjena v Ljubljani in knežjem mestu.

Selektor je že izbral dvajset rokometašic, na katere računa v tem ciklusu, med katerimi je enajst igralk, ki so priigrale bron v Španiji, oziroma trinajst tistih, ki so na Češkem z izenačim izidom (30:30) Sloveniji priborile drugi zaporedni in skupno šesti nastop na evropskem prvenstvu. Igralke bodo prve treninge opravile 24. septembra v Stožicah, po dvoboju v Kočevju pa jih čaka selitev v Celje in priprave v dvorani Golovec.

Pred drugo tekmo v Celju bo na parketu znova veličastno in zgodovinsko – Rokometna zveza Slovenije bo, podobno kot lani v moški konkurenci, počastila vse generacije slovenskih reprezentantk ter se jim zahvalila za njihovo sodelovanje ter igre v dresu z državnim grbom. V okviru dogodka bo potekala tudi posebna tekma med nekdanjimi igralkami, ki bo trajala 2×15 minut. Postavi obeh ekip bosta znani kmalu.

Na priprave je vabljenih kar 11 rokometašic Krima Mercatorja. Inea Amon, Polona Barič, Aneja Beganović, Alja Koren, Nataša Ljepoja, Tamara Mavsar, Tjaša Stanko, Maja Vojnovič, Hana Vučko, Nina Žabjek in Nina Zulić.

ČLANICE, PRIPRAVLJALNI TEKMI
sreda, 26. septembra, ob 18.00, Kočevje
SLOVENIJA : SRBIJA

sobota, 29. septembra, ob 17:00, Golovec
SLOVO LEGEND

ob 19.00:
SLOVENIJA : SRBIJA