Reprezentantke dobile evropske nasprotnice

euro16

Reprezentantke so danes izvedele imena svojih decembrskih nasprotnic. Na Švedskem bodo naša dekleta zaigrala v skupini A, kjer so že pred začetkom žreba svoje nasprotnice čakale domačinke. Poleg domačink in naših deklet bosta v skupini A zaigrali še Srbija in Španija.

Švedinje in Srbkinje so našim dekletom dobro poznane. Reprezentance so se nazadnje srečale na kvalifikacijah za evropsko prvenstvo leta 2014, naša dekleta so takrat pridelala zmago proti Srbiji. Medtem, ko so bile Švedinje nasprotnice naših deklet tudi v kvalifikacijah 2010, ima zadnje srečanje med Slovenijo in Španijo že zelo dolgo brado. Sega na evropsko prvenstvo leta 1994 in zanimivo, tudi takrat so Slovenke igrale proti Švedinjam.

Črnogorke in Hrvatice, ki so bile nasprotnice naših deklet v kvalifikacijah, so pristale v skupinah C in D. Torej je jasno, da se proti njih naša dekleta v skupinskem in rednem delu na bodo pomerile. Iz skupinskega dela bodo v redni napredovale najboljše tri iz vsake skupine.
Na prejšnjem prvenstvu so se na vrhu znašle Norvežanke. Španke so bile druge, Švedinje tretje. Polom je doživela Srbija, ki je prvenstvo končala na predzadnjem 15. mestu.

selektor reprezentance in trener RK Krim Mercator, Uroš Bregar: “V žrebu smo dobili dve reprezentanci ki sta bili na zadnjem evropskem prvenstvu povsem v vrhu – Španija je bila druga, Švedska pa tretja. Zadovoljen sem, da se bomo pomerili s Srbijo, ki goji podoben stil rokometa. Mi se bomo na vse tekme poskušali čim bolje pripraviti in presenetiti, čeprav se moramo zavedati, da je že uvrstitev na evropsko prvenstvo po šestih letih odličen rezultat.”

kapetanka reprezentance in bodoča Krimovka, Nina Jeriček: “Z žrebom sem zelo zadovoljna. Zdi se mi, da so favoritinje rokometašice Švedske, saj bodo imele prednost domačega igrišča, zato bomo svojo priložnost iskali proti Srbiji, ki so verjetno najbolj premagljiv tekmec. Kljub vsemu menim, da se lahko, če se bomo dobro pripravili, enakovredno kosamo tudi s Španijo in Švedsko ter se uvrstimo v drugi krog.”