Prvi ciklus kvalifikacij začenja 12 Krimovk

Po tekmi drugega kola državnega prvenstva, na kateri bodo rokometašice Krima Mercatorja gostovale v Ajdovščini, sledi reprezentančni premor. Reprezentantke bodo v kvalifikacijah na svetovno prvenstvo najprej odpotovale na Dansko, v nedeljo, 1. oktobra ob 18.00 pa jih čaka še domača tekma proti Češki.

Na širšem seznamu 20 igralk, ki ga je predstavil selektor Uroš Bregar, je tudi devet rokometašic ljubljanskega kluba. Zaradi poškodbe kolena na žalost manjka Tamara Mavsar, zato pa bodo priprave začele Ana Abina, Ines Amon, Polona Barič, Alja Koren, Miša Marinček, Amra Pandžić, Tjaša Stanko, Hana Vučko in Nina Zulić. Strokovni štab ostaja nespremenjen, poleg Bregarja je v njem še Branka Jovanović, trenerka vratark.

Rokometašice bodo v nedeljo in ponedeljek opravile tri treninge, na Dansko, kjer jih tekma čaka v sredo, 27. septembra, ob 21.00, pa bodo odpotovale v torek zjutraj. Tekma proti Češki bo v Celju na sporedu v nedeljo, 1. oktobra, ob 18.00 v Celju.

ČLANICE, KVALIFIKACIJE ZA EP 2018
1. kolo, Farum, sreda, 27. septembra, ob 21.00:
DANSKA : SLOVENIJA

2. kolo, Celje (Zlatorog), nedelja, 1. oktobra, ob 18.00:
SLOVENIJA : ČEŠKA

V dresu hrvaške reprezentance se bo predstavila Aneta Benko. S svojimi soigralkami bo kvalifikacije za evropsko prvenstvo v Franciji začela na domači proti Švici (sreda, 27. septembra ob 18.00), nato pa bo odpotovala še v Ukrajino (nedelja, 1. oktober ob 19.00). Kjer ji bo naproti stala Olga Perederiy, ki jo v prvem kolu čaka gostovanje na Norveškem.

Na seznamu črnogorske reprezentance, ki proti Italiji in Slovaški ne bi smela imeti preveč dela, je tudi Jelena Despotović, ki ji je bolezen preprečila nastope na prvih tekmah sezone.