Prihaja žreb Lige prvakinj za prihajajočo sezono

Šolske počitnice so pred vrati in tudi rokometna sezona se je zaključila. V dvoranah še ostajajo naše številne kadetinje, ki se pripravljajo na svoje evropsko prvenstvo, tečejo pa tudi že priprave na novo sezono. Na Poljskem so razglasili vse udeležence Lige prvakinj, 14 ekip, med njimi tudi RK Krim Mercator, so avtomatsko uvrščeni na skupinske tekme, osem ekip pa se bo za dodatna mesta pomerilo v kvalifikacijah.

V skupinskem delu je že uvrščenih pet zmagovalcev Lige prvakinj: Krim, Hypo, Podravka Vegeta, Larvik in Budućnost smo že okusili slast zmagoslavja. Fleury Loiret, Rostov-Don in CSM Bucharest so ekipe, ki jim ob krstnem nastopu v Ligi prvakinj želimo dobrodošlico.

Ekipe uvrščene v skupinski del: FTC-Rail Cargo Hungaria (MAD), Budućnost (ČG), Larvik (NOR), FC Midtjylland (DAN), WHC Vardar SCBT (MKD), RK Krim Mercator (SLO), CSM Bucharest (ROM), Thüringer HC (NEM), Rostov-Don (RUS), IK Sävehof (ŠVE), Hypo Niederösterreich (AVS), HC Podravka Vegeta (HRV), Fleury Loiret Handball (FRA), MKS Selgros Lublin (POL).
Ekipe v kvalifikacijah: Györi Audi ETO KC (MAD), Team Esbjerg (DAN), BNTU BelAz Minsk (BLR), Sercodak Dalfsen (NIZ), WHC Radnićki Kragujevac (SRB), Ankara Yenimahalle (TUR), Glassverket (NOR), HCM Baia Mare (ROM).

Žreb skupinskega dela in kvalifikacijskih turnirjev Lige prvakinj bo v petek 26. junija potekal na Dunaju. Naše nasprotnike bomo dobili ob 19:15, ko se bo začel žreb skupin.