Pred nadaljevanjem tekmovanja reprezentančni premor

Po dvotedenskem tekmovalnem premoru zaradi pandemije, se rokometašice vračajo v tekmovalni ritem. Pred nadaljevanjem državnega prvenstva so na sporedu reprezentančne akcije. Nanje je povabljenih tudi kar nekaj krimovk iz treh različnih selekcij.

Članice bodo prvič trenirale pod taktirko Dragana Adžića, ki bo reprezentantke vodil na dveh kvalifikacijskih tekmah za svetovno prvenstvo proti reprezentankam Islandije. Prva tekma bo na sporedu v soboto, 17. aprila, ob 17.30 na Kodeljevem, štiri dni kasneje ob 21.45 pa povratna v Hafnarfjorduru. Povabilo na reprezentančni zbor so prejele Maja Svetik, Ema Abina, Tija Gomilar-Zickero, Manca Jurič, Nataša Ljepoja in Maja Vojnovič. Zaradi operacije leve rame na tokratnem zboru ne bo Valentine Klemenčič.

Dres z državnim grbom bosta oblekli tudi Harma van Kreij (Nizozemska) in Matea Pletikosić (Črna Gora). S francosko reprezetanco po posebnem programu trenira tudi Oceane Sercien Ugolin, ki okreva po poškodbi rame.

Kadetinje na priprave v Izolo, mladinke v Ormož

Kadetinje, ki zastopajo tudi barve Slovenije, se bodo danes mudile v Izoli. Selektor Jenej Rantah je na Obalo povabil Lejo PogačnikNino UljanNiko Ocepek in Ino Simič. Reprezentantke bodo imele zgolj en trening, naslednjič se srečajo v začetku maja.

Mladinke bodo med četrtkom, 22. aprila, in nedeljo, 25. aprila, v Ormožu. Selektor Gašper Kovač ima v načrtu šest treningov, na katere je povabil tudi Nejo PolakTio TomcTio KraljNiko Simšič in Ano Jarc.