Pred Memorialom še skupni trening z Budućnostjo

Rokometašice Krima Mercatorja so dan pred začetkom 14. Memoriala Vinka Kandije izkoristile za skupni trening s črnogorsko Budućnostjo, ki bo tudi ena izmed nasprotnic ljubljanskih rokometašic. Preostali udeleženki Memoriala posvečenega v spomin enega največjih in najpomembnejših rokometnih delavcev bosta še avstrijski Hypo in hrvaška Podravka Vegeta.

Oba trenerja poudarjata sinergijo ekip, ki večkrat sodelujeta. Krimovke so se tako pred nekaj dnevi vrnile s priprav v Črni gori, kjer sta ekipi poleg treningov odigrali tudi nekaj medsebojnih tekem. Teh v zgodovini obeh klubov ne manjka, gre namreč za ekipi z največ nastopi in zmagami v Ligi prvakinj, ki se večkrat pomerita tudi v regionalni ligi.

14. Memorial Vinka Kandije bo tudi tokrat potekal v športni dvorani Krim na Galjevici, vse ljubitelje rokometa vabimo, da podprete ljubljanske rokometašice. Krimovke bodo v prihodnjem tednu obiskale Krimov rokometni tabor v Savudriji, nato pa se bodo odpravile na nekoliko daljše priprave odpravile na sosednjo Madžarsko.

Spored 14. Memoriala Vinka Kandije, ŠD Krim
petek, 18. avgusta
ob 17.30 Hypo Nö : Budućnost
ob 19.30 RK Krim Mercator : Podravka Vegeta

sobota, 19. avgusta
ob 10.00 RK Krim Mercator : Hypo Nö
ob 12.00 Budućnost : Podravka Vegeta

ob 17.30 Podravka Vegeta : Hypo Nö
ob 19.30 RK Krim Mercator : Budućnost

Uroš Bregar, trener RK Krim Mercator:
»Treningi z Budućnostjo so za nas neka stalnica. Tako na klubskem, kot na reprezentančnem področju nam je to vedno prineslo velik plus. Čaka nas nov turnir, Podravka je zamenjala trenerja in se nekoliko okrepila, Budućnost pa je vedno trd in močan nasprotnik, ki tudi v Ligi prvakinj cilja visoko. Od turnirja pričakujem, da bomo dobri v obrambi in dvignemo nivo s prejšnjega tedna, tako da bomo do konca septembra ali v začetku oktobra v top formi za začetek Lige prvakinj.«

Dragan Adžić, trener Budućnosti:
»Ljubljana mi je osebno zelo všeč, vesel pa sem, da odlično sodelujemo s Krimom. Radi se vračamo na Memorial Vinka Kandije, ki je v Črni gori pustil velik pečat in je postavil temelje Budućnosti. Imamo zelo mlado ekipo, najmlajšo v Ligi prvakinj, odigrali smo že tekme proti Krimu in Astrakhanochki, sedaj bodo še proti Podravki. Želim si, da z igro rastemo in v Ligi prvakinj odigramo kar čimbolje.«