Pred Krimovkami prvi vrhunec evropske sezone

Čakanja je konec! Po prvih tekmah državnega prvenstva se, z gostovanjem v Romuniji, v soboto, 7. oktobra, ob 19. uri, za rokometašice Krima Mercatorja začenja evropska Liga prvakinj. Pred odhodom v Bukarešto, so na novinarski konferenci spregovorili trener Uroš Bregar, kapetanka Miša Marinček in članica IO Deja Doler Ivanović.

Romunski velikan, ki je Ligo prvakinj osvojil v sezoni 2015/16, se je pred letošnjo sezono okrepil s Švedinjama Nathalie Hagman in Sabrino Jacobsen, ki dobro poznata delo danske trenerke Helle Thomsen, ki je v minuli sezoni vodila Midtylland, enega od nasprotnikov ljubljanskih deklet v glavnem delu tekmovanja.

Največja pričakovanja pa v romunski prestolnici polagajo na pleča Cristine Neagu, ki so jo iz Budućnosti pripeljali z jasnim namenom, da v tretji sezoni med evropsko elito znova osvojijo evropski naslov.

V minuli sezoni sta se ekipi pomerili v glavnem delu Lige prvakinj in obe tekmi sta se končali z minimalno zmago romunskih nasprotnic. Bukarešta je v Ljubljani zmago slavila z rezultatom 24:21, mesec dni kasneje pa na domačem parketu z 28:26.

Krimovke bodo v 23. sezono v Ligi prvakinj morale vstopiti brez poškodovane Tamare Mavsar, ki se po operaciji kolena posveča fizioterapiji. Po slavju v superokalu proti Celju (34:21), so ljubljanske rokometašice odločno začele tudi v državnem prvensvu. Po Žalcu (32:25), sta padla še Ajdovščina (32:17) in Jadran (40:13).

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja:
»CSM ima na vsakem položaju po dve kakovostni igralki. Osnovna naloga bo ustaviti zunanjo vrsto Neagu-Gullden-Kurtovič. Gulldenova nam je na zadnji tekmi v lanski sezoni povzročala nemalo težav. Romuni so dodali svojo princeso Cristino Neagu, ki so si je dolgo želeli. Kurtovićeva je lani igrala za Larvik, je izredna strelka z razdalje. Obramba CSM je skandinavska 6-0.«

Miša Marinček, kapetanka Krima Mercatorja:
»Zelo žal mi je, da nismo popolni. Verjamem, da ima trener s tem težave. Na pripravljalnih turnirjih smo igrali zelo lepo. Imeti moramo pozitivne misli in se pokazati v čim lepši luči. Če morda zmagamo, še toliko boljše.«

Deja Doler Ivanović, članica IO Krima Mercatorja:
»Kot smo dejali že ob začetku sezone želimo v Ligi prvakinj narediti korak dlje, cilj bo četrtfinale. Po spisku igralk, ki jih ima Bukarešta, lahko vidimo, da gre za zvezdniško zasedbo. Ekipa je Ligo prvakinj osvojila v sezoni 2015/16, dobili so novo trenerko. Čaka nas izredno zahtevno gostovanje. «

Krimovke bodo prvo domačo tekmo odigrale v soboto, 14. oktobra, ob 15. uri. V drugem kolu bo nasprotnik danski Nykøbing, premierno pa bomo predstavili povsem novo spletno trgovino. Vse izdelke boste lahko kupili tudi ob prihodu na tekmo!

TEKME RK KRIM MERCATOR V LIGI PRVAKINJ
SKUPINSKI DEL, SKUPINA A
1. kolo, sobota, 7. oktobra, ob 19.00
CSM BUKAREŠTA : RK KRIM MERCATOR (prenos na Šport TV 1)

2. kolo, sobota, 14. oktobra, ob 15.00
RK KRIM MERCATOR : NYKØBING FALSTER HÅNDBOLDKLUB

3. kolo, sreda, 25. oktobra, ob 18.30
VISTAL GDYNIA : RK KRIM MERCATOR

4. kolo, sobota, 4. novembra, ob 15.00
RK KRIM MERCATOR : VISTAL GDYNIA

5. kolo, sobota, 11. novembra, ob 15.00
RK KRIM MERCATOR : CSM BUKAREŠTA

6. kolo, nedelja, 19. novembra, ob 15.10
NYKØBING FALSTER HÅNDBOLDKLUB : RK KRIM MERCATOR

Naroči se na e-novice

Vpiši svoj e-naslov, da boš na tekočem o naših tekmah in ostalih zanimivostih.