Pred Krimovkami najpomembnejših 10 dni sezone

Rokometašice Krima Mercatorja čaka še zadnji nasprotnik v skupinskem delu evropske Lige prvakinj. Prvi del tekmovanja končujejo na severu Poljske, v pristaniškem mestu Gdynia. Druga tekma tretjega kola se bo v sredo, 25. oktobra, začela ob 18.30.

Na nedeljski prvi tekmi kola je danski NFH presenetljivo ugnal Bukarešto (25:22) in zapletel stanje v skupini A. Ob morebitni zmagi naših rokometašic bi tri ekipe imele enak izkupiček točk, 4. Kot je dejal trener Krimovk Uroš Bregar, je pred ekipo najpomembnejših deset dni sezone. Do 4. novembra jih namreč čakata dve tekmi proti Poljakinjam, drugi turnir regionalne lige in še tekme državnega prvenstva ter Pokala Slovenije.

Gdynia, novinka med evropsko elito, še čaka na prvi točki. Poljska ekipa se v svoji evropski zgodovini najraje ozre v krstno sezono, na polfinale pokala Challenge v letu 2010. Trenerka Agnieszka Truszyńska računa na le eno tujko, Brazilko Patricia Machado Matieli. Na uvodu Lige prvakinj jih je s 27:21 premagal danski Nykøbing, še višji poraz jim je na domačem terenu prizadejala Bukarešta (23:34).

Gdynia bo dvakrat zapored nasprotnica ljubljanskih rokometašic. Drugi del skupinskega tekmovanja se bo namreč nadaljeval s povratno tekmo na Kodeljevem, v soboto, 4. novembra, ob 15.00. Ob tako željenih štirih točkah, bi si naše rokometašice že zagotovile nastope v rednem delu tekmovanja in s tem šest novih evropskih dvobojev.

Magnetna resonanca je pokazala, da Amra Pandžić ni huje poškodovana, kljub temu pa bo morala izpustiti prvo tekmo proti Poljakinjam, namesto nje bo med vratnici znova stopila izkušena Sergeja Stefanišin. Odlična novica pa je, da je Elizabeth Omoregie že opravila prve treninge in bo v nadaljevanju lahko pomagala ekipi.

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja:
“Zelo me veseli, da smo na zadnji tekmi imeli podporo navijačev in sta dve točki ostali doma. Nykøbing je z zmago proti Bukarešti pokazal, da je zelo kvaliteten nasprotnik in da ti dve točki veljata veliko. Gdynia je v tej sezoni sestavila dobro ekipo, zelo pomembno je, da bomo igrali kompaktno obrambo, še boljšo kot na zadnji tekmi. Veseli me dejstvo, da se Omoregiejeva počasi vrača v ekipo. Bomo pa videli, kako bo koleno reagiralo po prvih treningih.”

Miša Marinček, kapetanka Krima Mercatorja:
“Kot smo videli včeraj imamo kar zanimivo skupino, Poljakinje še čakajo prvo točko, zagotovo bodo šle na nož. Me smo se že pred Nykøbingom osredotočale le nase, pričakujem, da bomo igrale borbeno in srčno in osvojile novi dve točki.”

Aneta Benko, rokometašica Krima Mercatorja:
“Na Poljskem nam bo zelo težko, dejstvo, da Gdynia nima nobene točke nam ne prinaša ničesar. V zadnjih dneh smo se dobro pripravile na njihov napad in obrambo, največ dela bomo imele na desni strani. Nadaljevati moramo z obrambo, ki nas je krasila že v minuli sezoni in novi dve točki bosta naši.”

LIGA PRVAKINJ, SKUPINSKI DEL
Skupina A, 3. kolo, sreda, 25. oktobra, ob 18.30
VISTAL GDYNIA : RK KRIM MERCATOR (prenos Šport TV 3)

nedelja, 22. oktobra
NFH : CSM Bukarešta 25:22 (13:14)

EHF LIGA PRVAKINJ, SKUPINSKI DEL, SKUPINA A
Tekme Zmage Neodločeno Porazi Gol razlika Točke
1. CSM Bukarešta 3 2 0 1 (86:66) +20 4
2.
Nykøbing Falster Håndboldklub
3 2 0 1 (78:70) +8 4
3. RK Krim Mercator
2 1 0 1 (45:56 ) -11 2
4. Vistal Gdynia 2 0 0 2 (44:61) -17 0