Po trilerju ob koncu tekme do nove zmage proti Budućnosti

Za rokometašicami Krima Mercatorja je prvi turnir regionalne lige. Po izjemni borbi proti makedonskemu Vardarju (27:30), je drugi dan turnirja padla domača Budućnost. Po izenačenem boju so Krimovke slavile zmago s 23:22.

Krimovke so na prvi turnir regionalne lige odpotovale v zdesetkani zasedbi, priložnost za dokazovanje je zato prejela tudi, še nepolnoletna, Tija Gomilar Zickero. V prvem polčasu tekme proti domači Budućnosti sta bili na delu obrambi. Nobena ekipa si ni priborila višje prednosti, Lamprini Tsakalou je ob koncu polčasa uspešno realizirala sedemmetrovko in svoje soigralke popeljala do minimalne prednosti, 13:12.

V drugem polčasu se je triler le še nadaljeval. Deset minut pred koncem tekme so ljubljanske rokometašice ušle na 21:18, a kljub temu je sledila napeta končnica. Obramba je zdržala, semafor je ob koncu tekme kazal 23:22 v korist Krimovk!

Trener Uroš Bregar je veliko stavil na najboljšo igralko in strelko minule sezone. Tjaša Stanko je proti Vardarju zablestela z devetimi zadetki, proti Budućnosti jih je dodala še pet in še drugič pristala na vrhu liste strelk.

Pred ljubljanskimi rokometašicami ni počitka. Le nekaj ur po prihodu v domovino jih proti Žalcu čaka začetek državnega prvenstva. Lov na 23. naslov državnih prvakinj se bo v dvorani Krim začel v soboto, 16. septembra ob 20. uri.

Uroš Bregar, trener RK Krim Mercator:
»Zelo sem vesel, da smo brez Jelene, Tamare in Lize ter z rdečim kartonom, ki ga je prejela Nina Zulić, prišli do te zmage. Odigrali smo dobro v obrambi, borili smo se vseh šestdeset minut in to nas je danes krasilo. Na koncu smo zasluženo prišli do zmage.«

REGIONALNA LIGA, PRVI TURNIR, ČRNA GORA:
četrtek, 14. septembra ob 19.00
RK KRIM MERCATOR : RK VARDAR 27:30 (11:14)

petek, 15. septembra ob 19.00
ŽRK BUDUĆNOST : RK KRIM MERCATOR 22:23 (12:13)
ŽRK Budućnost:
Jauković 5, Ramusović 4, Raičević 3, Ujkić 2, Premović 2, Brnović 2, Pavičević 2, Pletikosić 1, Laslo 1.
RK Krim Mercator: Stanko 5, Koren 4, Benko 3, Barič 3, Perederiy 3, Zulić 2, Tsakalou 2, Adler 1.