Po reprezentančnem premoru pričakovano prek Z’dežele

Rokometašice Krima Mercatorja so se še drugič v aktualni sezoni pomerile proti celjski ekipi Z'dežele. Če je na superpokalu razlika znašala šest zadetkov, se je tokrat ustavila pri petnajstici. Generalko pred dvobojem z madžarskim FTC-jem so tigrice dobile z rezultatom 37:22.
Krim Mercator - ŽRK Z'dežele 37:22 (16:12)
sreda, 5, oktober, ob 17.30, Center Stožice, 57 gledalcev
Sodnika: Aleš Gorenc, Silvo Košir; Delegat: Robert Krašna
Krim Mercator: Radičević 8, Stanko 4, Pineau 3, Abina 4, Žabjek 1, Dmitrieva 2, Cerovak, Klemenčič 1, Miklič, Ljepoja 3, Varagić 2, Kovarova 3, Risović, Rosiak 3, Marković, Svetik 3.
Z'Dežele: Leskovar, Kos, Bon Brzin 9, Vrček 1, Novak 5, Krajnc Zagrošovcem, Perić, Žener, Pišek 1, Artelj 1, Dobnik, Zulić, Čerenjak 1, Strnad Zelen 4.
7-metrovke: Krim Mercator 5 (5), Z'dežele 7 (6)
Izključitve: Krim Mercator 8 minut, Z'dežele 2 minuti

 

Trinajst krimovih rokometašic je bilo med EHF tednom del svojih reprezentanc, ki so opravile treninge in pripravljalne tekme pred novembrskim evropskim prvenstvom, ki bo potekal tudi v Celju in Ljubljani. Ponovitev superpokalnega dvoboja izpred dobrega meseca dni, je bila tako dobra uvertura pred novo pomembno evropsko tekmo.

V prvem polčasu so gostje še uspele držati stik z 27-kratnimi državnimi in pokalnimi prvakinjami, v 25. minuti je bil rezultat poravnan na 12:12. Sledila je serija štirih zadetkov domače vrste, ki je v nadaljevanju še dvignila nivo igre in prišla do nove zanesljive zmage.

Jovanka Radićević je hitro igro kronala z osmimi zadetki, po štiri sta prispevali Tjaša Stanko in Ema Abina.

V nedeljo po nove evropske točke

Bo Krimovkam v Hali Tivoli znova uspelo zaustaviti najbolj nevarne rokometašice madžarskega Ferencvárosa? Z glasno podporo domačih navijačev je vse mogoče! Pridruži se nam v nedeljo, 9. oktobra, ob 14.00 v hramu slovenskega športa. Vstopnice so že na voljo na mojekarte.si!