Olga Perederiy in Tjaša Stanko med najboljšimi v LP

Odgovorni pri Evropski rokometni zvezi so pripravili spisek rokometašic in trenerjev, ki so v aktualni sezoni Lige prvakinj pokazali največ. Med elitno družbo sta se znašli tudi Olga Perederiy in Tjaša Stanko. Zanju lahko glasujete s klikom TULE.

Perederiyeva je nominirana na položaju krožne napadalke, kjer ji družbo delajo še Dragana Cvijić (Vardar), Marit Frafjord (Bukarešta), Yvette Broch (Györi) in Sarah Iversen (Nykøbing). Ukrajinska reprezentantka, ki je na evropskih tekmovanjih debitirala pri 16 letih, je v dresu Krima Mercatorja dosegla 30 zadetkov. Že v prvem kolu se je podpisala pod najlepšega, ko je neubranljivo streljala obrnjena s hrbtom proti golu.

Dorottya Faluvegi (FTC), Helene Fauske (Midtjylland), Tatjana Brnović (Budućnost) in Orlane Kanor (Metz) so kandidatke za najboljšo mlado rokometašico, med njimi pa je tudi Tjaša Stanko. Tehnično vrhunsko nadarjena rokometašica je v Ligi prvakinj debitirala v drugem kolu in takoj postala najboljša novinka. Nase je opozorila tudi na svetovnem prvenstvu v Nemčiji, kjer je, kljub mladosti, postala ena od glavnih nosilk igre slovenske reprezentance.

Glasovanje za najboljše se je že začelo in bo potekalo vse do konca torka, 8. maja. Poteka pred Facebook aplikacije TULE, z glasovanjem pa sodelujete tudi za privlačne nagrade.