Nova sezona se začenja v Mercatorju v Šiški

V prijetnem ambientu največjega nakupovalnega središča našega generalnega pokrovitelja, Hipermarketa Mercator Šiška, smo predstavili igralsko in trenersko zasedbo, ki bo zagrizla v novo sezono, v kateri želimo narediti še korak več.

Druženje se je z vsemi rokometašicami Krima Mercatorja začelo že opoldne. Tigrice so se sprehodile po celotnem nakupovalnem središču, poskrbljeno pa je bilo tudi za foto kotiček, kjer so lahko vsi navijači takoj prejeli natisnjeno fotografijo z najljubšimi rokometašicami.

Novinarsko konferenco je s svojimi zabavnimi vložki začinil Rado Mulej, ki bi rokometašice posedel tudi za volan Formule 1, z inovativnimi vprašanji pa je presenetil vse novinke v klubu.

Cilje za sezono sta predstavila glavni trener Uroš Bregar in članica izvršilnega odbora Deja Doler Ivanović. Ljubljanske rokometašice so v minuli sezoni evropske Lige prvakinj osvojile deveto mesto, četrtfinale jim je ušlo le za eno točko in uvrstitev med najboljšo osmerico je tako glavni cilj nove sezone. Seveda ne smemo pozabiti na domače lovorike, že v začetku septembra nas čaka peti superpokal.

Uvodna novinarska konferenca že tradicionalno služi tudi kot povabilo na Memorial Vinka Kandije. Letos se bomo že 15. spomnili na legendarnega trenerja, ki je pustil pečat v marsikaterem evropskem klubu in reprezentanci. Tokratni turnir bo potekal v petek, 17. avgusta in soboto, 18. avgusta. Poleg naših rokometašic se bodo predstavile še ekipe črnogorske Budućnosti in hrvaški Podravka Vegeta ter Lokomotiva iz Zagreba.

Za superpokalno tekmo proti Zagorju je določena sobota, 8. september, teden dni kasneje so v koledarju tekmovanj že predvidene tekme državnega prvenstva. 24. sezona v Ligi prvakinj se bo z gostovanjem pri evropskih prvakinjah in starih znankah naših rokometašic, igralkah Györa Audi ETO KC, začela v soboto, 6. oktobra ob 19.30.

SPORED 15. MEMORIALA VINKA KANDIJE, KODELJEVO
petek, 17. avgusta
ob 17.30
LOKOMOTIVA ZAGREB : BUDUĆNOST
ob 19.30 KRIM MERCATOR : PODRAVKA VEGETA

sobota, 18. avgusta
ob 10.00
LOMOTIVA ZAGREB : KRIM MERCATOR
ob 12.00
BUDUĆNOST : PODRAVKA VEGETA

ob 17.30 PODRAVKA VEGETA : LOKOMOTIVA ZAGREB
ob 19.30
KRIM MERCATOR : BUDUĆNOST

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja:
“Zelo sem vesel, da smo pred novo sezono priključili dve mladi rokometašici iz našega podmladka, Hano Vučko in Nino Žabjek, iz Krke je prišla tudi zdaj mladinska reprezentantka, Maja Vojnovič. Zelo kvalitetni reprezentantki Makedonije, Saro Ristovsko, in Hrvaške, Doro Krsnik. Z odličnimi predstavami v minuli sezoni si Krimov dres več kot zasluži tudi Nataša Ljepoja. Ne smem pa pozabiti niti vseh ostalih, s katerimi smo že dobro sodelovali. Priprave smo začeli 25. julija, v Ljubljani se nam je pridružil Rostov-Don, kasneje pa smo opravili priprave v Moravskih toplicah in v Dunajvarošu, kjer smo odigrali tudi dve pripravljalni tekmi. Sam se najbolj veselim prihodnjih dni, v Ljubljano je že prispela Budućnost, s katero že nekaj sezon treniramo odlično. Čaka nas Memorial Vinka Kandije, kjer zmage seveda niso v prvem planu, a kmalu se bo začela sezona v kateri je primarni cilj Liga prvakinj. Upam, da se tokrat ne bomo ukvarjali s poškodbami, ki so vplivale na našo igro v minuli sezoni.”

Miša Marinček Ribežl, kapetanka Krima Mercatorja:
“Igralke se med seboj dobro razumemo in že od prvega dneva priprav trdo delamo. Vse si želimo, da bi bilo poškodb čim manj, čim več pa naj bo pozitivnih presenečenj in dobre kemije v ekipi. Želimo si, da se ekipa čimhitreje sestavi, da bomo znale držale ritem naše igre in da bomo pripomogle k stabilnosti v klubu.”

Deja Doler Ivanović, članica IO Krima Mercatorja:
“Rada bi se dotaknila minule sezone, ki jo vodstvo kluba, kljub vsemu ocenjuje za zelo uspešno. Dejstvo je, da smo tekmovalni del odigrali brez štirih prvokategornic. V Ligi prvakinj smo opravili odlično delo in le za eno točko zgrešili četrtfinale. V letošnji tekmovalni sezoni bo cilj narediti korak višje, želimo priti med osem najboljših ekip v Evropi. Ne bi se rada zahvalila le Mercatorju, ki nas danes gosti, ampak tudi vsem ostalim sponzorjem, ki nam stojijo ob strani tudi ob zahtevnejših časih. Prepričana sem, da nam bo s skupinimi močmi uspelo stabilizirati klub in ga v nekaj letih vrniti na pota stare slave, kamor si vsi želimo neizmerno. Tudi letos smo bili s strani RZS nagrajeni za najboljše pri delu z mladimi, kar nam daje vedeti, da smo na pravi poti in tudi priključitev dveh mladih rokometašic iz našega podmladka govori temu v prid.”