Na Valentinovo za zaključni turnir Pokala Slovenije

Na sedežu Rokometne zveze Slovenije so danes opravili žreb četrtfinalnih parov Pokala Slovenije. Krimovke se bodo za zaključni turnir pomerile proti Žalčankam, mlajše članice pa bodo gostovale na Ptuju. Udeležence zaključnega turnirja naj bi dobili na Valentinovo sredo, 14. februarja.

Dvoboj med Krimom Mercatorjem in Žalcem bomo videli že to sredo, 17. januarja, ko se bo z 10. kolom začela druga polovica rednega dela državnega prvenstva. Krimovke so se po zmagi proti Zagorju utrdile na prvem mestu, saj so edina ekipa z vsemi osvojenimi točkami. Žalčanke pa trenutno zasedajo šesto mesto, a za četrtim, ki vodi v končnico za prvaka, zaostajajo le za točko. V osmini finala so Krimovke z 41:25 na gostovanju odpravile Koper.

Ljubljančanke so bile izžrebane v prvi par, gostovale bodo na Ptuju, kjer so 18. novembra uspešno končale prvo polovico državnega prvenstva. Z zmago 36:28 so se utrdile na mestu, ki zagotavlja obstanek v najmočnejši ligi. Ptuj z eno zmago ostaja na dnu lestvice. Ljubljančanke so s 30:26 v osmini finala ustavile rokometašice Ajdovščine.

Za igranje četrtfinalnih tekem je predvidena sreda, 14. februar. Na Valentinovo bi tako lahko med udeleženci zaključnega turnirja pozdravili obe naši članski ekipi. Termin žrebanja polfinalnih parov bo določen naknadno, zaključni turnir pa bo na sporedu 30. marca in 1. aprila.

ČETRTFINALNI PARI POKALA SLOVENIJE:
sreda, 14. februar
ŽRK PTUJ : RK LJUBLJANA
ŽRK KRKA  ŽRK Z’DEŽELE
ŽRK VELENJE : RK ZAGORJE
RK KRIM MERCATOR : RK ZELENE DOLINE ŽALEC