Na sobotni tekmi tudi Tatjana Brnović

Črnogorska rokometašica Tatjana Brnović, sicer članica ruskega Rostov-Dona, bo zaradi političnih razmer na vzhodu Evrope sezono nadaljevanja v Krimu.

Mlada Črnogorka, ki je svojo pot med profesionalkami začela leta 2014 v ŽRK Danilovgrad, se štiri sezone kalila v Budućnosti ter nato februarja letos prestopila k Rusinjam, bo ljubljanski ekipi pomagala že na sobotni tekmi EHF Lige prvakinj proti madžarskemu FTC-ju. 23-letna krožna napadalka je na osmih evropskih tekmah v sezoni 2021/22 dosegla 25 zadetkov, najbolj učinkovita je bila ravno proti Madžarkam. V dresu izbrane vrste je na 50 tekmah 121 dosegla zadetkov. V dresu Črne Gore je bila leta 2017 proglašena za najboljšo krožno igralko mladinskega evropskega prvenstva, nastopila je tudi na olimpijskih igrah v Tokiu.

Tatjana Brnović, krožna napadalka»Vesela sem, da sem postala del #KrimovaDruzina, kjer se počutim super. Vsi so me takoj sprejeli in se potrudili, da se počutim, kot da sem tu že dlje časa. Prvi cilj je, da v soboto prikažemo dobro igro in izkoristimo prednost domačega terena. V nadaljevanju sezone si želim, da kar se da najbolje pomagam ekipi pri doseganju ciljev za letošnjo sezono.«

Deja Ivanović, športna direktorica RK Krim Mercator: »Pridobitev, ki se nam je ponudila v zadnjem trenutku pred iztekom evropskega prestopnega roka, je vsekakor zelo dobrodošla in veseli smo, da se je krimovi družini priključila Tatjana Brnović. Gre za igralko, ki bo odlična dopolnitev našim domačim krožnim napadalkam, predvsem menim, da bomo v fazi obrambe z njo veliko močnejši. Upam, da bo v dresu krima dobila nove izkušnje, predvsem pa pomagala novim soigralkam na poti do četrtfinala in nato še višje.”